BTDK's forældreside

VELKOMMEN TIL BTDK'S FORÆLDRESIDE

Spil med på banen 

SPIL MED PÅ BANEN
Som forælder bruges sandsynligvis masser af ressourcer og tid på at på at hente og bringe, støtte, glædes over sejre og bygge op efter nederlag. Men hvordan bakker man bedst op om et barn eller en ung, der er bidt af bordtennis?
Det ved vi noget om i Bordtennis Danmark, læs videre via linkene nedenfor.

Denne side er en praktisk hjælp og rådgivning til dig som forældre, blandt andet med gode råd til hvordan du allerbedst "spiller med på banen", med viden og respekt for både dit eget barn og den samlede bordtennisverden, som I er en del af.

SOM FORÆLDRE I KLUBBEN ER DU ANDET END CHAUFFØR!
Forældre er en meget vigtig ressource for bordtennisklubberne, ikke bare som chauffører for egne børn i forbindelse med holdkampe og stævner, men også som aktiv frivillig.
Bordtennis er en individuel sport, og derfor kan du som forældre blandt andet være med til at bakke op om fællesskabet mellem klubbens medlemmer.
Den frivillige træner og leder har mange opgaver, og der er brug for dig, til at hjælpe med at løse nogen af de mere praktiske af slagsen. Opgaver som er med til, at børnene får de bedst mulige betingelser i forbindelse med deres fritidsaktivitet. Du kan se eksempler på opgaver som de fleste klubber har brug for hjælp til at få løst her.
Ved at hjælpe hinanden og løfte i flok, skaber vi sammen de bedste rammer for vores børn!

HVORDAN BAKKER JEG MIT BARN OP BÅDE TIL TRÆNING OG TIL KAMPE?
Det er vigtigt, at man som forældre bakker op om sit barn og dennes idrætsvalg, men der er en hårfin balance mellem at være støttende for sit barn og ambitiøs på sit barns vegne. DBTU har beskrevet 10 forældrebud, som er en vejledning til forældre og andre interesserede om hvordan god opførsel smitter – også på dit barns præstationer. Se vejledningen her.

HVILKET UDSTYR SKAL VI VÆLGE – OG ER DER SÆRLIGE KRAV TIL PÅKLÆDNING?
Battet er spillerens væsentligste rekvisit. Men hvilket bat skal man vælge? Mange sportsforretninger sælger bordtennisbat, men ofte er prisen for høj og kvaliteten for dårlig. Derfor råder vi altid til, at klubtræneren spørges til råds.
Til stævner spilles i T-shirt eller Poloshirt og shorts eller nederdel, - ingen lange bukser. Det er også vigtigt at vide, at tøjet ikke må være samme farve som bolden – altså hvidt eller i få tilfælde orangegul. Hvis der spilles med anden boldfarve end hvid er dette oplyst i stævneinvitationen.
I forhold til fodtøj spilles der i helt almindelige indendørs sportssko uden sorte såler. Af hensyn til spillernes sikkerhed henstiller stævnearrangørerne ofte til, at spillearealet omkring bordene ikke betrædes med udendørs sko, da jord, sand mv. kan gøre gulvet glat.
… og så er det selvfølgelig altid vigtigt at huske en drikkedunk både til træning og til kampe.

BTDK - kort fortalt
BTDK er bordtennisklubbernes specialforbund og har kontor i Idrættens Hus i Brøndby, hvor stort set alle idrætters specialforbund hører hjemme. BTDK har en frivillig bestyrelse, der vælges på årsmøder. Forbundet drives til dagligt af ansatte, der udfører mange forskellige opgaver lige fra den nationale holdturnering, over talent- og elitearbejde og til forskellige services til alle bordtennisforeninger. Du kan læse mere om BTDK under fanen "Om BTDK" i menuen øverst på hjemmesiden.

BORDTENNISPORTALEN for forældre
Bordtennisportalen.dk er DBTU's, lokalunionernes og klubbernes værktøj til at arrangere, tilmelde og afholde stævner i alle størrelser. Det er her den enkelte spiller tilmelder sig stævner og ud fra statistikker bliver rangeret efter niveau. Dette kræver selvfølgelig at spilleren er registreret. En guide til registrering følger via linket i overskriften.

UNDER STÆVNET
Der mange nye ting at være opmærksom på, når man skal til sit første stævne. Via linket i overskriften, har vi forsøgt at give et overblik over nogle af de ting, man skal forberede sig på.

VIDSTE DU…

  • At du kan følge med i BTDK’s arbejde både her på hjemmesiden og på BTDK's Facebook?
  • At BTDK jævnligt afholder trænerkurser for mange niveauer også for forældre, der vil give en hånd med til træning?
  • At BTDK gratis stiller udviklingskonsulenter til rådighed for bordtennisforeninger?