10. INFO-linker Skole OL

Kategori: 
Dato: 
26.06.2019

BTDK afslutter Skole OL - året med succes

 

Hvad nåede vi i 2018-2019 skoleåret?

Vi lancerede et koncept, som for nogen var langt og kompliceret og for andre et omsætteligt værktøj, som gav nogle fantastiske lokalstævner rundt om i landet. Vi fik genneført overraskende mange ½-dagsuddannelser, som indgår i strategiaftalen med DIF som et resultatmål. Her fik BTDK 23 kursusdeltagere igennem skoleåeret og 16 skoler har fået en kasse med bat og bolde til at sætte bordtennis i gang med. BTDK har i samarbejde med Lars Bendtsen og Anders Flaskager udarbejdet et 4-6-ugers undervisningsmateriale, som har fået masser af ros af lærerne, fordi det er praksisorienteret og med mange sjove og legende øvelser - lige til at sætte i gang i undervisningen. BTDK har fået en ambassadør, Sophie Walløe, som har hjertet på rette sted over for ideen og værdierne i Skole OL. Under finalen 2019, imens stævnebord skulle seede klasserne, så var Sophie klar ved et bord for serve til eleverne, og der gik ikke et splitsekund før en lang kø kunne ses nedigennem hallen. BTDK glæder sig til det kommende samarbejde med Sophie.

Finalen bød på nye discipliner igen og børnene tog både Megabord og Mixed Double til sig og var faktisk i stand til at spille den olympiske disciplin og det tekniske svære spil med skulle skiftes til at slå til bolden. Klasserne havde øvet sig til både jongelering og mixed doublespillet. Nogle skoler havde gået rimelig meget op i færdigheder og ryddede også podiet, da Klostermarksskolen 5.A, 5.B og 5.C fik hhv. guld-, sølv- og bronzemedalje. Flot gået.

Flere klubber taler om øget aktivitet på deres SoMe og nogle endda om optag af nye medlemmer i tweenalderen. Det vil jeg gerne høre mere om, hvad der gik godt og hvad BTDK kan være med til at understøtte den udvikling. Skole OL sender godt 82.000 kr. ud til klubber for deres værtskab og tilmeldte elever til lokalstævnerne. 

 

 

 

Hvad skal BTDK videre med i næste skoleår?

BTDK nye ledelse og nye struktur fastholder engagementet med Skole OL og Skole OL har fået Aarhus som værtsby de næste 3 år. Næste skoleår byder Skole OL - bordtennis 3. klasser velkomne til lokalstævnerne. De nærmere omstændigheder, hvordan det skal ske, aftales i løbet af starten af næste sæson. Finalen for bordtennis byder hele 10 klasser velkommen for både 4. og for 5. klasserne. Parasport er kommet med i Skole OL og BTDK har indgået en aftale med forbundet om mere samarbejde og herunder blandt andet nyt undervisningsmateriale om bordtennis, Skole OL og para i skolens mellemtrin. 

Til alle interesseret klubber om at være med i Skole OL - bordtennis næste sæson, så sender jeg efter sommerferien en ny BTDK-klubaftale ud, hvor vi håber, at både de gamle værtsklubber og nye klubber indgår en aftale.

Forfatter: 
Poul Danborg
Kontaktperson tlf.: 
24964010
Kontaktperson e-mail: