400 delegerede til møde

Dato: 
23.04.2019

- rapport fra Betina Koefoed, der deltog i ITTF's AGM-møde i forbindelse med VM i Budapest.

En masse spændende kampe udspillede sig mandag den 22/4 i hallen ved VM i Budapest afsluttende med, at de danske herredoubler gik videre til 1/16-finalerne efter forrygende kampe. Inden da havde de to delegerede deltaget i et ni timer langt møde i ITTF, det såkaldte AGM møde med over 400 delegerede.
Som ny delegeret var der en masse spændende indtryk og waw-oplevelser, men også store overvejelser om Danmark kunne/kan gøre sig gældende på den politiske scene i ITTF.
En masse mænd i jakkesæt og enkelte kvinder i nydelige klæder var mødt frem for at lytte til udviklingen af ITTF Table Tennis for All. For LiFE. Budapest 2019 samt at afgive forskellige stemmer til, hvornår fremtidige VM’er skal ligge, ligesom diverse lovforslagsændringer blev gennemgået og stemt om. Der var ligeledes en præsentation om forholdene for bordtennis ved OL i Japan i 2020 og det næste hold-VM i marts 2020. Læs mere her

VM 2020 i Korea
VM 2021 i Houston, USA
VM 2022 i Kina

Lovforslagsændringerne er for små og for kedelige at komme ind på her, men spændende at høre de forskellige lande argumentere for og imod. Det sjoveste forslag der blev stemt igennem var farveforslaget om ændret farve på belægninger. Fremover kan vi komme til at se flere forskellige farvenuancer på battets røde side. Der var en laaaang dialog om en gul bordtennisbold skulle indføres, dette blev stemt ned i første omgang. Derudover var der dialog, om det var den rigtige beslutning at indføre begrænset deltagerantal ved fremtidige VM’er, som var truffet i Halmstad i 2018. Døren er ikke helt lukket endnu, men heller ikke helt åben afsluttede ITTF’s præsident.
Jeg opfattede bestemt, at Danmark havde noget at komme med og at Danmark også var repræsenteret af en kvinde i den mandsdominerede verden. Networking er nok det vigtigste job for de delegerede i Budapest, her bliver alt drøftet og “besluttet” i kulisserne, her kan Danmark bestemt gøre en forskel men også tage ved lære af, hvordan de andre lande tænker og gør.
Alt i alt en god oplevelse. Jeg tager helt sikkert meget med hjem, som kan bruges i det videre arbejde for et stærkere Dansk Bordtennis.


På billedet til venstre er det Betina Koefoed i midten, og på billedet til højre ses Peter Sundbæk. Foto: Privat.

Forfatter: 
Betina Koefoed
Kontaktperson tlf.: 
20 47 28 07
Kontaktperson e-mail: