Årets veteranspiller

Kategori: 
Dato: 
26.04.2019

- valget faldt denne gang på Brian Ganzhorn, Skensved IF.

I forbindelse med den afsluttende DT-veteranrunde og det individuelle DM for veteraner i Roskilde blev Brian Ganzhorn, Skensved IF tidligere på måneden hædret med titlen som årets veteranspiller, der er uddelt hvert år siden 1984.

I begrundelsen for valget af Brian hedder det bl.a.: ”Det er svært at komme i tanke om en veteransamling, hvor du ikke deltager og hjælper, hvor det er muligt. Du er altid positiv og dit glade humør smitter. Hvis du ikke var med (men det er du altid), ville veteransamlingen ikke være den samme”.

Brian Ganzhorn har deltaget ved fem veteran-VM, 2008 i Rio de Janeiro, Brasilien, 2010 i Hohhot, Indre Mongoliet, Kina, 2012 i Stockholm, Sverige, 2016 i Alicante, Spanien og 2018 i Las Vegas, USA. Og mindst lige så mange veteran EM’er samt veteran-stævner i Tyrkiet og i Danmark.

Undertegnede husker tydeligt da Brian i 2010 i Hohhot i det Indre Mongoliet vandt guld i consolation-double i 40 års rækken sammen med Risto Salo, Finland. Brian var naturligvis stolt som en pave. Alle fik set pokalen/beviset og var selvfølgelig misundelige. Det kunne ske, at Brian i sin iver glemte at nævne ordet 'consolation', når forbipasserende lige skulle have at vide, hvem der havde vundet VM. Herligt - sådan!


Dansk vinder i en consolation-række ved et VM, Brian Ganzhorn nr. 3 fra venstre. Foto: Privat.

Der er forskellige måder at reagere på, når man går hele vejen i en consolation-række ved et stort veteranmesterskab, hvilket Michael Rigmond (årets veteranspiller i 2015) også har prøvet.
I modsætning til Ganzhorn udtrykte Michael Rigmond sin sejr i det, han kaldte ”Taber-rækken” på en lidt anden måde:
”Jeg er simpelthen tabernes taber - eller rettere taberen over alle tabere”, sagde han, mens vi andre der havde overtalt ham til overhovedet at deltage i consolation-rækken, hyggede os gevaldigt over endnu en dansk sejr.


En godt kæmpende Michael Rigmond. Fra facebook.

Tilbage til den gode Brian Ganzhorn, der meget fortjent modtager hæderen i 2019. Vi er sikkert mange, der mener, at det var på tide. Allerede efter veteran-VM i Rio de Janeiro i 2008 må han have været svær at komme uden om. Pludselig stod han iført gammeldags badedragt på Brasiliens mest populære badestrand Copacabana klar til at bade foran den lokale befolkning, der lige som os andre så forundret til.


Brian Ganzhorn på Copacabana i Rio de Janeiro i 2008. Foto: Connie Neville.


Strandløven Preben Larsen (tv.) ser bevidst den anden vej, da Brian Ganzhorn kommer op af vandet efter en dukkert på Copacabana i Rio de Janeiro i 2008. Foto: Connie Neville.

Se hvem der tidligere er hædret med titlen som årets veteranspiller her

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: