To Amagerdrenge

Dato: 
16.04.2018

- mødtes i finalen om det færøske mesterskab.

Frodi Fridason Jensen (tv.) og Hallur Thorsteinsson (th.) fra Amager BTK deltog den 6.- 7. april i de individuelle færøske mesterskaber i Torshavn.

På Amager BTK's hjemmeside kan man bl.a. læse:

De indledende runder blev spillet i den nye bordtennishal i Torshavn om fredagen. Turneringen startede 18.30 med to puljer i single. Efter lodtrækning endte Hallur og Frodi i hver deres pulje, hvor Hallur endte i puljen med den 16-dobbelte Færøske mester i bordtennis Peter H. Niclasen, mens Frodi var i pulje med sidste års færøske mester Pætur Albinus. De to spillere fra Amager endte med at vinde deres respektive puljer, og undgik således hinanden i semifinalerne.

I semifinalerne holdt de begge hovedet koldt, og vandt begge to 4-1, og skulle således mødes i finalen om lørdagen i det såkaldte: “Den store finaledag i badminton, judo og bordtennis”, hvor finalerne i single hos kvinder og herrer blev streamet live i det færøske fjernsyn.

Inden singlefinalen skulle Hallur og Frodi spille doublefinale mod Peter og Pætur, som de havde vundet imod i single dagen inden. Efter nogle tætte sæt, endte Amager spillerne med at vinde 3-1 i sæt og kan derved kaldes færøske mestre i herredouble.

De skulle såmænd også ende med at stå overfor hinanden i mixeddouble finalen, hvor Hallur spillede sammen med Henrietta Nielsen, som til daglig spiller i Horsens KFUM, mens Frodi skulle spille sammen med sin lillesøster Durita.
Hallur og Henrietta var favoritter inden finalen, og de endte også med at vinde 3-1, dog efter en tæt og velspillet kamp, som med en lille smule held måske kunne have endt med en sejr til Frodi og Durita. Det var dog i sidste ende favoritterne som fortjent vandt finalen.

Status inden finalen var altså, at Hallur var dobbelt færøsk mester, mens Frodi havde en guld og en sølvmedalje.

Finalen var en af de mere mindeværdige i de sidste par år. Begge spillere viste rigtig godt spil, hvor Frodi startede med at vinde 1. sæt. Efter dette tog Hallur over og viste rigtig godt spil og stærk mentalitet og bragte sig foran 3-1. Kampen var dog ikke ovre endnu. Frodi rettede godt op på de fejl, som han havde lavet de sidste tre sæt og pludselig stod der 3-3 i sæt. Efter flere heldige bolde kom Frodi foran med 5-1 ved sideskift. Han holdt fokus og kom på 9-2. Hallur kom med to gode baghænder op på 9-4, men kampen sluttede 11-4 og altså 4-3 til Frodi i en rigtig velspillet finale.

Tillykke til Frodi og Hallur med de mange medaljer.

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: