Besøg med øje for udvikling

Kategori: 
Dato: 
28.01.2014

- klubbesøg er en god idé
14 klubber har haft besøg af Christoffer Petersen

DBTU’s elitekoordinator Christoffer Petersens har været på en lang række klubbesøg rundt omkring i landet. Idéen med besøgene var dels at give ny inspiration til både spillere og trænere.

Christoffer Petersen startede sine klubbesøg med at være træner i et træningspas for der efter at mødes med bestyrelse og i nogle tilfælde trænere for at blive klogere på, hvilke udfordringer man stod over for i den pågældende klub. Besøget var helt gratis, hvilket 14 klubber benyttede sig af.

Men hvordan har klubberne egentlig taget imod Christoffer Petersens råd og vejledning til den daglige træning? Vi har spurgt nogle af de klubber, der har haft besøg.

Højby den 8. november 2013
”Som formand/kvinde/gravid, var det en fornøjelse at se alle mine ’kyllinger’ piske rundt efter bordtennisboldene i Højby hallen i Odense. Det sker ikke så tit, at en spiller i klubben i den grad får sved på panden, men endnu dejligere var det at se dem lave øvelser. Det dejligste var nok at høre, hvor sjovt de havde det, og hvor glade de var. Deres begejstring varer ved, og når muligheden for træning er til stede, ser man dem også stadig lave øvelserne. Samtalen med Christoffer bagefter var også super god. Han kom med gode input til, hvor det var muligt at finde en træner til vores ungdomshold og fastholde spillerne. Vi var super glade for besøget og vældig tilfredse med at DBTU tænker på bredden. Vi føler, at vi får noget ud af vores licens penge. Vi havde en fantastisk oplevelse og håber, at DBTU vil gøre det til en mere permanent mulighed at få besøg på den måde”, skriver Janni Andreassen, formand Højby S&G Bordtennis.

Korup BTK den 12. november 2013
”Vi fik os en rigtig god aften, som helt opfyldte vores ønsker og forventninger. Efter et møde med bestyrelsen hvor vi fik snakket om problemstillinger og muligheder, gik vi i gang med træningen. Vi har trænere til vores ungdomsspillere, men seniorspillerne får ellers aldrig træning. Så der var 6 motiverede seniorer til Christoffers træning. Alle var bagefter enige om at det var en meget lærerig aften. Vi har hver især fået noget som skal øves de kommende træningsdage. Christoffer er både en dygtig og behagelig træner, som vi meget gerne vil se igen”, skriver Christian Wisbech Olsen, der er formand i Korup BTK. Han håber på, at DBTU vil gentage det fine tilbud i 2014.

Herning BTK den 16. december 2013
”Vi har været rigtig glade for at få input til senior-træningen i klubben, og så var det fint at få at vide, hvilke muligheder vi har fremadrettet, hvor vi til enhver tid har mulighed for at kontakte Christoffer, hvis der er noget, vi behøver professionel hjælp til”, siger Søren Haulund, næstformand og træner i Herning BTK.

BTK Midtjylland den 17. december 2013
”At Christoffer Petersen kom ud og trænede os den ene aften, var en rigtig god ting. Det var på en måde en opdatering for mig som træner, eftersom det satte perspektiv på hvordan man skal træne. Han lagde fx meget mere fokus på koordinationsøvelser, placering af bolden helt ud i hjørnerne i stedet for midt på bordet, og bevægelse/placering af ens egen krop. Det er helt klart noget, jeg også vil tage med i min træning (eller i hvert fald foreslå det for min medtræner) mest, fordi det virker fornuftigt og anderledes end, hvad vi har gjort indtil videre. Som spiller var det interessant at prøve nye træningsmetoder, specielt det med placering af bolden helt ud i hjørnerne. Alt i alt var det to lærerige og sjove timer vi brugte, og han må meget gerne komme tilbage igen”, siger ungdomstræner Niels Eriksen.

Ikke mere ros

Af hensyn til at vi andre også skal kunne holde ud at omgås Christoffer her på kontoret fremover, så stopper vi ved de fire tilbagemeldinger. Vi kan dog konkludere, at idéen med Christoffers klubbesøg har fungeret efter hensigten, og at der ude i klubberne er skabt en bredere forståelse for, hvordan man kan bruge DBTU som sparringspartner, når behovet er der.

Hvad siger Christoffer?

”Jeg har oplevet, at klubberne virkelig har ønsket disse klubbesøg, der er foregået på uformel vis. Stemningen har været meget positiv, og det var spændende at få et indblik i klubbernes dagligdag og ikke mindst møde den almene bordtennisspiller i øjenhøjde på præcis det niveau, hvor han/hun befinder sig”, siger Christoffer, der er stødt på mange ildsjæle rundt omkring i klubberne, som han har stor respekt for. ”Ja, det har givet mig en masse den anden vej”, siger han.

Glem kantbolden

Christoffer fornemmer dog også, at nogle klubber har svært ved at lægge gammelt fjendskab med naboklubben bag sig. ”Man må squ glemme alt om kantbolden for 15 år siden og komme videre”, siger han med alvorlig mine, for Christoffer mener, at det er af stor vigtighed, at klubberne ikke blot har en god klubånd, men også er i stand til at optimere træningen for at et talent skal komme videre – også hvis det viser sig, at der så skal etableres et træningssamarbejde med en rivaliserende klub.
”Vi skal være fælles om at få de gode spillere frem uanset, hvor vedkommende spiller”, siger han.

Christoffer Petersen besøg 1Christoffer Petersen besøg 2

Billederne her er fra Christoffers besøg i Hvidovre Bordtennis torsdag den 23. januar 2014.

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: