Dagens navn i Bratislava

Dato: 
12.07.2015
Carsten Egeholt og Ryan Jenkins ved ungdoms EM i Bratislava

- gensyn med en batsvinger

Når man som DBTU's udsendte har spillet bordtennis i en del år, så møder man ved et ungdoms EM mange personer, som man på den ene eller anden måde har krydset vej med gennem årene.
Hver dag under ungdoms EM kan du her på hjemmesiden samt på DBTU's facebookside læse om en af disse personer.

I dag rendte jeg ind i Ryan Jenkins fra Wales, der er en særdeles kendt person af dansk bordtennis. Ryan spillede i Ølstykke i sæson 1996/1997 sammen med bl.a. Jesper Dahl og Jesper Møller. Året efter spillede han i Esbjerg med bl.a. Mogens Olesen, Carsten Jacobsen og Søren Andersen.
”Det var nogle gode år, som jeg ser tilbage på med glæde”, siger Ryan, der under sin tid i Danmark boede på Gildhøj kollegiet over for Idrættens Hus.

Ryan er stadig aktiv og rangeret som den bedste spiller i Wales samt nr. 4 i UK. Han har spillet på det walisiske landshold siden 1994 og var i 2001 fremme som nr. 175 på verdensranglisten. I sæson 2013/2014 spillede han for svenske Tibble BTK i den svenske elitserie, hvor han havde matchbold mod Jan-Ove Waldner, hvilket han næsten ikke kan klare at fortælle om. Vi skifter derfor emne.

”Jeg bor nær Cardiff og spiller i den belgiske liga”, fortæller Ryan, der er i Bratislava som ’headcoach’ for de walisiske spillere. Han arbejder meget med trænergerningen, og har en 15-årig søn, som tidligere spillede meget bordtennis, men som nu har trappet ned.

Ryan spiller en del poker, og han fortæller med stor begejstring om, at han fylder 40 år, når veteran-VM i 2018 afholdes i Las Vegas (født: 20. november 1978), hvor han er en sikker deltager – også ved pokerbordene.

”Jeg har stadig kontakt med bl.a. Michael Maze, Finn Tugwell og Allan Bentsen på facebook”, siger Ryan, der beder mig hilse alle hans danske venner, hvilket hermed er gjort.


Undertegnede sammen med Ryan Jenkins fra Wales (th.) ved ungdoms EM i Bratislava, Slovakiet.

P.S.: Både det danske herrejuniorlandshold og det danske pigelandshold skal møde Wales ved ungdoms EM mandag morgen kl. 9.00.

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: