Dametræning med en snert af nostalgi

Kategori: 
Dato: 
14.01.2020

- da 10 veteran-piger mødtes til fællestræning på Tapeten i Ballerup.

Nogle ting forandrer sig aldrig, og da 10 damespillere lørdag den 11. januar mødtes til en træningsdag spædet op med gode grin og anekdoter, var det på mange måder som at træde 25-30 år tilbage i tiden.
Pia Finnemann viste stadig en særlig evne til at spille vinkler større end alle andre, Sabine Borre Larsens touch er fortsat lige lækkert, og Christel Frederiksens fightergen og lattermildhed er også intakt. For de fleste var det også præcis de samme ting som dengang, de arbejdede med under øvelserne.
Op med battet, afstand til bordet og vægt på begge ben.
Et blik på den nostalgi-fremkaldende billedvæg i Ballerups lokaler afslørede dog, at flokken efterhånden hører til den livserfarne del af bordtennissegmentet.
Præcis som dengang stod menuen alligevel på to pas om dagen, mens middagsluren var skiftet ud med hyggesnak, cola eller kaffe.


Øverst fra venstre Janne M. Jensen, Pia Finnemann, Susanne Pedersen, Trine Grauholm, Charlotte Polk og Vanessa Swerdloff. Forrest fra venstre Katja Leoni, Sabine Borre Larsen, Joan Larsen (Moltsen) og Christel Frederiksen. Foto: fra facebook.

Bedømt på fighten, gnisten og humøret så erfaringen dog kun ud til at have øget glæden ved at mødes i bordtennislokalet. Måske fordi de fleste har været væk fra sporten i en periode, men aktivt har valgt bordtennis til igen? Eller fordi de blot er så bevidste om risikoen for skader (og en lettere øget helingsperiode…), at taknemmeligheden for at kunne give den fuld gas skinnede igennem?


Tid til udstrækning. Foto: fra facebook.

Idéen med at mødes på tværs af klubberne blev fostret op til EM for veteraner i Budapest 2019 for i fællesskab at få trænet, hygget og pudset diverse mere eller mindre rustne eller nye doublekonstellationer af. Dengang var det så stor en succes, at det var hævet over enhver tvivl, at arrangementet skulle gentages.
Det skal det stadig.
Både fordi det er en fantastisk forberedelse i jagten på de få, men gyldne øjeblikke, hvor bevægelserne føles glidende, beslutningerne træffes pr instinkt, og alt andet end spillet fortoner sig i tåger. Men i mindst lige så høj grad fordi det ikke føles afgørende at nå de dage, hvor spillet går op i en højere enhed, når perioderne imellem dem er spækket med idrætsglæde og godt selskab.
Skulle nogle i øvrigt undre sig over flokkens evne til at træne to pas på seks timer, kan mælkesyre og ømhed åbenbart dulmes effektivt med All Time Greatest Hits på anlægget, udveksling af favoritøvelser og en anelse Voltaren Gel de mest udsatte steder.


Fra venstre Christel Frederiksen, Charlotte Polk og Janne M. Jensen. Foto: fra facebook.


Joan Larsen Moltsen og Katja Leoni i måske en udstrækning af lattermusklerne. Foto: fra facebook.

Forfatter: 
Trine Grauholm
Kontaktperson e-mail: