Danmark taber til Frankrig

Kategori: 
Dato: 
23.01.2020

- og er dermed færdige ved OL-kvalifikationen for landshold i Gondomar i Portugal.

Landstræner Linus Mernsten ved hold-EM i 2019. Foto: Rémy Gros.

Torsdag den 23. januar kl. 17.00 (bord 2)
Frankrig - Danmark....3-0
Tristan Flore/Emmanuel Lebesson - Michael Maze/Anders Lind, 3-1 (12-10, 13-11, 8-11, 11-9). Se kampen her
Simon Gauzy (nr. 21 på vr.) - Jonathan Groth (nr. 28 på vr.), 3-1 (11-4, 15-13, 6-11, 11-8). Se kampen her
Emmanuel Lebesson (nr. 37 på vr.) - Michael Maze (nr. 336 på vr.), 3-2 (3-11, 11-8, 9-11, 11-7, 11-7). Se kampen her

Fra onsdag
Danmark skal møde 4-seedede Frankrig med Simon Gauzy, Emanuel Lebesson, Can Akkuzu, Tristan Flore. Hvis den kamp vindes kæmper det danske herrelandshold om OL-billetten mod enten Slovakiet eller Rumænien. Følg turneringen her

Danmark har ikke tidligere deltaget i for hold ved De Olympiske Lege. Tidligere deltagere ved OL: Jonathan Groth 2016 i Rio, Michael Maze, Allan Bentsen og Mie Skov i 2012, Michael Maze i 2008, Finn Tugwell og Michael Maze i 2004 og 2000. Det blev til dansk bronzemedalje til Finn Tugwell og Michael Maze i 2004 i herredouble ved Legene i Athen.

Kampen Danmark mod Frankrig spilles kl. 17.00 dansk tid. Kampen kan ses på DR-TV med den tidligere danske mester i bordtennis Jan Harkamp som kommentator. DR-TV er med fra 16.55. Følg kampen LIVE på dr.dk klik her
Kampen kan også ses LIVE på tv.ittf.com her
Alle kampe streames på tv.ittf.com. Klik her

Kampene i holdturneringen spilles bedst til tre og starter med en double og herefter maksimalt fire singler. En spiller kan spille to single kampe og de to øvrige en double og en single.

Fra mandag
Det danske herrelandshold rejser i dag til Portugal, hvor der i dagene 22.- 26. januar afvikles der en verdensomspændende OL-kvalifikation i Gondomar. Det danske herrelandshold er blandt de 34 mandlige landshold, der kæmper om i alt ni pladser efter et lidt specielt system.

Sådan kommer Danmark til OL

OL-kvalifikationen spilles som otte selvstændige mini-turneringer startende med i to tilfælde en kvartfinale, en semifinale og en finale samt i seks tilfælde blot semifinale og finale. De otte vindere af hver deres mini-turnering er klar til OL. I en opsamlings mini-turnering spiller de otte tabende finalister på samme måde kvartfinaler, semifinaler og finale. Vinderen får den niende- og sidste OL-plads. De hold som kvalificerer sig, er også sikret to pladser i singleturneringen, hvor Jonathan Groth som bekendt allerede har kvalificeret sig.

De fire spillere Jonathan Groth, Anders Lind, Tobias Rasmussen og Michael Maze udgør sammen med landstræner Linus Mernsten, hjælpetræner/coach Mattias Översjö og fysioterapeut Kim Larsen den danske delegation, der også tæller Steen K. Andersen som 'Deputy referee' ved stævnet.
Hør herunder, hvordan svenske Mattias Översjö og Anders Lind vurderer de danske chancer:

Tobias Rasmussen, der for nyligt meget overraskende vandt den tyske pokalturnering Final Four sammen med Grünwettersbach ved at vinde den afgørende double i både semifinalen og finalen, er også klar, hvis han skulle få chancen. BTDKs udsendte fangede ham under søndagens 'Kina-træning' med Mattias Översjö i Idrættens Hus i Brøndby:

Interview med Tobias Rasmussen om chancer og double-muligheder:

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson: 
Linus Mernsten
Kontaktperson tlf.: 
+46 72 301 41 11