DBTU's debut med Skole OL

Kategori: 
Dato: 
13.02.2019

afholdt af Brønderslevlegender

Så gik DBTU i luften med et fantastisk lokalstævne, som blev afviklet i BI centeret af Brønderslev Bordtennis.
Stævneteamet var strikket godt sammen af ikke mindre end tidligere topspillere og holdledere: 


Jens Knudsen, Kasper Birk, Hugo Sørensen og Kaj Ove Bendixen.

Brønderslev Bordtennis, som også tidligere har været et Team Danmarkcenter, har vundet Danmarks Turneringen ikke mindre end 7 gange gennem histroien. 
Desuden var Hugo Sørensen både tidligere skoleleder af Hedegårdskolens og nuværende medlem af Brønderslev Bordtennis, så han kendte jo både lærerne og børnene.

Brønderslev Bordtennis havde planlagt og til rettelagt et rigtigt godt lokalstævne, der gjorde oplevelsen for børnene rigtig god.

Inden morgenduggen var dampet af, kom elever cyklende til hallen og forældre kørerende med deres børn, som blev sat af. Alle virkede spændte og glade. Det var en dag hvor alle elever og lærere dukkede ganske utrænede op og ønskede en sjov og god dag sammen med klubben.

Stævnet startede med en kort samling og instrukts i cafeteriet inden børnene styrtede glade ind hallerne til bordene for at spille på de 10 borde.
Eleverne havde fået frit spil til at starte med inden den egentlig opvarmning og instruktion gik i gang.
Da klubben introducerede deres fornemme medaljevæg, var flere elever nysgerrig på alle de gange Brønderslev havde vundet Elitedivisionen i Danmarks Turneringen.
Der var også stor opmærksomhed på alle de pokaler klasserne kunne vinde ved dagens lokale Skole OL-stævne.

Flest over nettet var første disciplin.
Her skulle eleverne i hver klasse samarbejde om at holde bolden i gang på bordet og få flest over nettet a la rundt-om-bordet.
Efter startfløjten blev der kommunkeret på liv og løs for at holde momentum i spillet, og efterhånden som de 5 min gik, blev der for nogen også kæmpet om at bevare ivrigheden nede, mens andre kom ud på løbeture for at hente tabte bolde. Alt i alt kom begrebet samarbejde til sin ret og flere af klasserne fik langt over 100 bolde over nettet.

Klassens Jonglører var anden disciplin.
For nogen var det næsten første gang de havde et er bat i hånden, hvilket gjorde det til en udfordring at jonglere i længere tid. Der blev varmet op, fokuseret og spændingsniveauet var højt.
Lærerne gjorde sit for at bringe "coache" eleverne og få bragt det mentale niveau i balance og ro. Da disciplinen startede, var der musse stille i hallen. Stævnelederen talte ned fra 5, 4, 3, 2, 1 og "fløøøjttt".
Tre klasser var i gang med at jonglere og stille og rolig drypede elever fra som havde mistet bolden. Nok mere ærgerligt var det for dem, der missede sekunderne inden tiden løb ud og fløjten lød for det afsluttende signal. I betragtning af, at eleverne ikke havde øvet jonglering, var det faktisk flot, at en lille håndfuld jonglører stod stolte tilbage og en klasse havde trådt i karaktér og udbrød en stor sejrsjubel.

Til Klassens Længdeslag kom spændningsniveauet godt igen, fordi her skulle der bare fyres en masse bolde af sted. Hver elev fik en lille kurv med 9 bolde, som skulles skydes ud i bandeområdets indhegning.
Og de, der ikke skød, heppede og de klasser, der ikke heppede tog notits af taktikken til blev deres tur.

Det var Kasper, der var den udførende stævneleder og instruerede børnene i disciplinerne. 

Den sidste disciplin var Klasse-klassekamp, som blev afviklet efter frokost.
Resultater offentliggøres først til maj, når alle lokalstævner er blevet afviklet.

Næste år vil skolelærene gerne på ½-dagsuddannelse, så de kan undervise eleverne i 4-6-ugersforløbet og denne gang forberede sig.
Det forlyder også i skrivende stund, at en elev allerede har meldt sig ind i Brønderslev Bordtennis.  

Der skal lyde et stort tak til Brønderslev Bordtennis, som formåede meget sevlstændigt at afvikle et godt lokalstævne. 

Forfatter: 
Poul Danborg