Finaledebuten indfriede til fulde

Dato: 
24.06.2019

- FÆLLESSKAB - FÆRDIGHED og FAIRPLAY

To mega intense dage med 16 klasser, der kæmpede om pladserne for at komme på podiet i finalen, er nu vel overstået for bordtennis. BTDK havde sin debut på Skole OL - Finalen og TST Aarhus var værtsklubben, der afviklede konkurrencen.

For at klasserne kunne nå til finalen havde de fleste lærere først været på ½-dagsuddannelse og fået pædagogisk indsigt i træningsøvelser, fået spilfærdigheder og udleveret lærevejledningen til et 4-6-ugersforløb, som er blevet gennemført på ude på skolerne før det lokale kvalifikationsstævne. Til det lokale stævne handlede disciplinerne om samarbejde og elevfærdigheder, hvor målbare resultater gjorde grundlaget for, at klasserne kunne kvalificere sig til finalen. Efter udtagelsen af de 8 klasser, har de fleste klasser med hjælp fra den lokale bordtennisklub trænet op til finalen, som indeholder nye discipliner. Til finalen mødes klasserne i duel og cupturnering for første gang i Skole OL - Bordtennis' aktivitetsforløb.

Til finalen havde skoler fra hele landet kørt til Aarhus for at være med i de festlige Skole OL begivenheder. Der er generelt 9 idrætter, som klasserne kan kvalificere sig i, og hvor bordtennis er en af dem. Hver konkurrencedag startede med en fælles indmarch, opvarmning og 2 km løb for alle elever. Der passerede over 11.000 elever Aarhus Ceres Park Stadion i finaleugen. For bordtennis foregik konkurrencen i en stor hal med to megaborde (4 bordtennisborde sat sammen og et højt net), 4 borde til mix double og 5 opvarmningsborde. Hver dag startede med et seedningspil, hvor klasserne dystede i Klassens Jonglører, og hvor det gjaldt om at holde bolden i gang i to minutter. Herefter blev hver klasse inddelt i 4 mixpar til Mixed Double og resten til Megabord, som blev afviklet i to afgørende cupturneringer. Inde i konkurrencen var der også indlagt "Sejt Slag", som er et særdeles flot slag/redning foretaget af elever under duel. Disciplindommerne havde et horn, som de trudttede i, når dette skete og så kunne den pågældende elev få en farverig T-shirt. Der blev på begge dage uddelt over 40 trudt i hornet.

Om tirsdagen var det 4. klasserne, der var i gang og det viste sig, at alle klasser gik videre i semifinalen. Simon Nykjær-Fisher åbnede konkurrencen med en serv. De klasser som var gået ud i mixdoublen, der var klassens anden gruppe gået videre i Megabord og intet var derfor afgjort før finale- og bronzekampen. Stengårdsskolen, som kom med til finalen på et afbud, lykkedes med at kæmpe sig op på en 1. plads i Megabord, hvilket rakte til en flot samlet 4. plads. Men i et intenst opgør med hvinende tilråb fra de unge elever om hver eneste finalebold, trak Dueholmskolens 4. A længste strå og vandt den samlede finale. Desværre blev præmieoverrækkelsen på stadionarenaen forstyrret af et kraftigt skybrud med lyn, så klasserne hurtig måtte hente deres vinderpokal og medaljer.

Onsdag var 5. klasserne i gang. Her kunne klassernes færdighedsniveau ses og der kom rigtig meget god bordtennis ud af duellerne. Ambassadøren for Skole OL Bordtennis, Sophie Walløe åbnede onsdagens konkurrence ved at serve konkurrencedagen i gang. Selv om Klostermarksskolen fra Roskilde havde været tidligt oppe siden klokken 4 om morgen for at køre til Aarhus Stadion, så trak skolen hatrick med alle deres tre repræsenterede klasser hhv. 5. A som vinder, 5. B på anden pladsen og 5. C på tredjepladsen. Dette må siges at være skoleeksemplet på forberedelse, færdighed og finish uden sammenligning.

Stort tillykke, hvor den ene lærer fra Klostermarksskolen også modtog dagens "Cool Coaching pris". 

Resultaterne ses her:

Klostermarksskolen til præmieoverrækkelse:

 

 

Foto: Poul Danborg

Mixed Double duel:

 

 

Foto: Poul Danborg

Megabordduel:

 

 

Foto: Poul Danborg

Sophie Walløe Server:

 

 

Foto: Poul Danborg

 

Det fantastiske Officialteam:

Foto: Poul Danborg

Desuden deltog Bent Ole Jakobsen, David Crotavo, Henrik Espersen, Michael Meyer, Rasmus Damkjær Hansen og Simon Østrup Troelsen i forberedelserne og dagen før.

Stort tak til TST Aarhus og alle hjælpere, som har været involveret i afviklingen.

Forfatter: 
Poul Danborg
Kontaktperson tlf.: 
24954010