Gensyn med Flemming Sunn

Dato: 
17.09.2019

- BTK Viby åbnede sæsonen i Bordtennisligaen med en gammel kending på holdet.

Flemming Sunn i sin comeback-kamp mod B 75 i fredags i Hirtshals. Foto: Jim Christensen.

Nyoprykkede BTK Viby havde til sæsonstarten i fredags i herrernes Bordtennisliga gravet dybt for at finde en erstatning for Tobias Stemann Lau, der nu bruger mere tid på Padel-sporten (læs artikel her).
Tidligere har klubben overrasket ved at have tilbagevendte Birger Vest (læs artikel fra 23/1-2015 her) med på holdkortet, men denne gang var der tale om comeback til Flemming Sunn (Pedersen), der stod der på holdkortet i Hirtshals, hvor Århus-klubben skulle møde B 75. Hjemmeholdet vandt sikkert med 5-0 og 49-årige Sunn måtte se sig slået med 3-0 i sæt af Peter Svenningsen. Søndag gik det bedre for Sunn, der med en 3-2 sejr over Matias Larsen bidrog til BTK Vibys 5-1 sejr over et andet oprykkerhold Silkeborg BTK, men hvorfor comeback nu?

”Flere forskellige grunde spiller ind - men den væsentligste er, at min fysik/fysiske form trænger til en meget kraftig opdatering - hvor bordtennis kan være medvirkende”, siger Flemming Sunn, der startede genoptræningen i bordtennis primo august. Han var godt klar over, at det sikkert ikke ville være muligt at komme i tilstrækkelig god fysisk form til sæsonstarten.
”Jeg håber på, at komme i bedre fysisk form i løbet af et par måneder. Lige nu tillader fysikken kun, at jeg træner to/tre gange ugentligt af en lille times tid, men også her vil der ske fremgang, når fysikken stille og roligt bliver bedre, så jeg kommer op på lidt længere træningspas”, vurderer Sunn.

Flemming Sunn var aktiv frem til 2010, hvor han fik en søn. Han spillede i bedste række for Århus BTK sammen med Tobias Stemann Lau, Liam Pitchford, Claus Junge m.fl., men valgte en pause fra sporten.
”Weekenderne var i forvejen (uden bordtennis) hårdt booket op gennem mit arbejde som sportschef i Dansk Hestevæddeløb”, siger Sunn, der i dag er ansat som direktør på Jydsk Væddeløbsbane.


Serven er stadig den samme. Foto: Jim Christensen.

Flemming Sunn – rekordliste:

Ungdom
Syv nordiske mesterskaber for juniorer:
1986 og 1987: Nordisk mester i junior mixed double med Pernille Knudsen (senere Borgstrøm).
1987: Nordisk mester i junior single og i junior double med Henrik Bo Pedersen.
1987 og 1988: Nordisk mester for herrejuniorhold.
1988: Nordisk mester i junior mixed double med Marianne Blikken, Norge.

Syv danske ungdoms-mesterskaber:
1985: Dansk Mester i drenge single.
1986: Dansk Mester i herrejunior single og i junior mixed double med Anne-Karina Bastman, BTK 61 (senere Karina Hauth). samt for junior hold med VRI sammen med Jesper Hansen, Anders Holm og Allan Juhl.
1987 og 1988: Dansk Mester i herrejunior double med Kim Høgsberg, Virum.
1988: Dansk Mester i junior mixed double med Gitte Sindbjerg, BTK 73.

Senior
1990: Dansk Mester i herredouble med Kim Høgsberg, Virum.


Flemming Sunn er på vej i bedre form. Foto: Jim Christensen.

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09