Historisk dag i dansk bordtennis

Kategori: 
Dato: 
04.06.2019

- da en ny struktur blev vedtaget med stemmerne 54-9. Se her hvem der blev hædret på årsmødet.

Dansk BordTennis Union skifter navn til Bordtennis Danmark.

Mere end 70 personer personer deltog i lørdags i DBTU's årsmøde, der blev afholdt i Idrættens Hus i Brøndby. Her på hjemmesiden har du allerede haft mulighed for at læse om forslaget til en ny struktur, som blev vedtaget med 54 stemmer for og ni imod. Læs her hvordan det gik til.
Når referatet fra årsmødet er klar og godkendt, vil det kunne læses her på hjemmesiden. I første omgang kan du herunder læse om de, som blev hædret på årsmødet.


Hvem blev hædret med blomster ved årsmødet i 2019? Foto: Carsten Egeholt.

Hædersbevisninger

Årets Klub: Virum-Sorgenfri BTK.


Formand for Virum-Sorgenfri BTK Henrik Vendelbo fik overrakt prisen af Lars Høgsberg fra Bestyrelsen. Foto: Carsten Egeholt.

I motivationen for valget af Virum som årets klub, sagde Lars Høgsberg bl.a.: "Bestyrelsen har besluttet at give prisen til en af landets større klubber - en klub, som igennem årtier har fyldt i bordtennis landskabet, og som ved kontinuitet, dygtige ledere, god klubstruktur og engagement, år efter år, har markeret sig. En klub, som flot er gået imod trenden med færre ungdomsspillere, og som rent faktisk har opnået så stor ungdoms medlemsvækst, de sidste par år, at der er oprettet ventelister for ungdommen. Klubben har i dag omkring 200 medlemmer og heraf er næsten halvdelen ungdomsmedlemmer. Det skyldes bl.a. et dygtigt trænerarbejde og et godt miljø og sammenhold. Klubbens medlemmer er gode til at holde sammen ved stævner og hvor spillerne hjælper hinanden med coaching. Klubben er formodentlig den mest konsistente eliteklub vi nogensinde har haft i Danmark".

Årets Leder: Daniel Søndergaard Christensen, B 75.


Daniel Søndergaard Christensen, B 75 var ikke til stede ved årsmødet, da var med til at arrangere Six Nations for pige- og drengespillere i Hjørring. Peter Sundbæk fra bestyrelsen modtog prisen i Daniels fravær. Foto: Privat.

I motivationen for valget af Daniel Søndergaard Christensen som årets leder blev der bl.a. sagt: "Årets leder er en af de sjældne unge ledere i dansk bordtennis, som unionen har så stort behov for. Han er en initiativrig og arbejdsom mand på under 30 år, som udover at være er klubbens blæksprutte med et væld af forskelligartede opgaver også er konstitueret formand. Han tager sig af sponsorsiden, tegning af sponsorater samt arrangementer for klubbens sponsorer, han er også meget aktiv på fondansøgnings siden. Han har en kombineret rolle som formand/kasserer/sekretær/turneringsleder/kontaktperson til alle led i klubben, hans rolle er så markant, at hvis han pludselig en dag ikke var i klubben længere, så ville klubben lide fra dag et. Som person er Årets leder en empatisk/hjælpsom/smilende/forstående/arbejdsom/punktlig og meget velafbalanceret, han er udstyret med en enestående arbejdsmoral, som gør det muligt, at han samtidig med alle hans opgaver er i stand til at færdiggøre sin kandidatgrad, afsluttende eksamen på mandag og er derfor ikke tilstede i dag, det er dog ikke fordi han læser op, men fordi han styrer Six Nations i B75".
Man fristes til at tilføje, at defensive Daniel sikkert også havde været et godt bud på en Fair Play-pris, hvis der havde eksisteret en sådan. Daniel var med på holdet, da B 75 andethold spillede kval.-kamp mod Dragør om en plads i kommende sæsons 1. division. Han tabte ved den lejlighed begge sine kampe med 3-2 i sæt. Dragør vandt den meget spændende kamp, og det forlyder fra pålidelig kilde, at Daniel som altid tog nederlagt som en mand og viste stort sportmanship.

Sølvnål uddelt

Ved årsmødet blev der uddelt en sølvnål til Klaus Witved, Sisu/MBK.

I indstillingen hed det bl.a.: "Indstillede har hele sit liv kun repræsenteret én klub, og har fra første færd været et stort aktiv i klubben. Har siden opstarten i klubben fra ca. 1972, spillet ungdomsdivision og som senior et par sæsoner på klubbens 1. Hold, højest i 1. division. Han er en meget populær og yderst vellidt person, som træder ind i folk med træsko på. Er der aktiviteter i klubben eller aktiviteter ude, hvor man skaffer penge til klubben, er han altid i forreste række. Han var formand for klubben fra 1988-91 og nu igen fra 2017-. Efter hans tiltrædelse er der kommet en fantastisk positiv ånd i klubben, og det store kammeratskab skyldes ikke mindst formanden. Det er så smittende at “alle” i klubben gerne hjælper til, når der bedes om hjælp. Han er en rigtig klubmand, en god kammerat, yderst vellidt med stor humor, aktiv, foregangsmand og dygtig leder. Har brugt en stor del af sit liv på klubben, og tager alle opgaver seriøst. Klubben har i mange år været én af de største i Danmark. I 2015 havde klubben således 248 medlemmer registreret, og fra indstilledes tiltræden og frem til nu er medlemstallet vokset til 333 medlemmer, og der kommer næsten dagligt et nyt medlem til. Ungdomsafdelingen er vokset fra 20 til nu 70 spillere. Veteranerne har 75 medlemmer, seniorerne er ca. 155".


Klaus Witved, Sisu/MBK (tv.) modtager en sølvnål overrakt af DBTU's formand Anders Mølgaard (th.). Foto: Carsten Egeholt.

Indtryk fra en begivenhedsrig dag


Repræsentanter fra ØBTU, JBTU, BBTU, FBTU og DBTU samlet - fremover det nye Bordtennis Danmark. Foto: Carsten Egeholt.


Stemmeoptælling. Foto: Carsten Egeholt.


Roskilde Bordtennis' sportschef nød en velfortjent kage efter et par hårde uger med bl.a. landskampe i Roskilde, aftaler med nye klassespillere til klubben, Champions League-tilmelding, klargørelse af sommerlejr og DM-finaler for hold, som han selv var med til at spille hjem til Roskilde for syvende år i træk. Foto: Carsten Egeholt. 


Mere end 70 personer deltog ved årsmødet. Foto: Carsten Egeholt.

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: