Husk at få sved på panden

Kategori: 
Dato: 
29.01.2019

- så du TV-avisen på DR i søndags kl. 18.00?

Se indslaget i TV-avisen på DR fra søndag den 27/1-2019 kl. 18.00 her

I BAT60+ mener jeg jeg, vi har et vist ansvar ved for det meste at fremme sociale fællesskaber i klubberne, i mindre grad den fysisk/mentale side. Vi har opnået glade 60+'ere, når de kommer til træning, og når de forlader træningen. De har det næsten alle sammen sjovt, og der har vi gjort det godt!

Men træning med udbredt sved på panden, fysiske udfordringer, f.eks. i form af bordtennis-interval, bordtennis-fitness og ikke mindst opvarmning og strækøvelser er en by i Rusland. Bordtennis har meget mere at byde på.

Professor Albert Gjedde Rigshospitalet sagde ved vort BAT60+ kickoff i september 2016, (klik her - video i bunden) følgende (gælder alle aldersklasser):

  • Bordtennis har en god men skånsom virkning på hjerte og kar
  • Bordtennis fremmer og vedligeholder reflekser, balance og koordination
  • Bordtennis træner hjernens planlægning og udøvelse af bevægelser
  • Bordtennis fremmer social interaktion og fremmer menneskets urinstinkt; "fællesskaber".
  • Bordtennis hæmmer fedme, aldersdiabetes og demens.

- forudsætningen ar bare at man træner, og det gør de fleste 60+'ere ikke; de spiller sjove kampe og bruger bordtennis som aktivitet.

Håber flere i 60+ bordtennis-Danmark vil tage imod denne lille opsang og gøre noget ved det. Det er ikke farligt at træne og udfordre sig selv fysisk og mentalt. Søger man ikke mulighederne får man dem aldrig!

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson: 
Ole Hückelkamp
Kontaktperson tlf.: 
22 41 14 17
Kontaktperson e-mail: