Intet er så skidt, at det ikke også er godt for noget.

Dato: 
24.03.2021

Flere bordtennisborde i private hjem.

Faktisk er der noget der tyder på, at bordtennis som motionistaktivitet har fået endnu mere tag i befolkningen, selv om det ikke har været muligt for interesserede motionister at komme ind i hallerne.
Salget af bordtennisborde til private hjem er nemlig steget. Fabrikanterne Stiga og Joola har haft svært ved at levere borde til sælgerne over hele Europa. Det er dog ikke specialforretninger som BTEX i Århus som mærket interessen fra private. Det er de færreste ikke-bordtenniskyndige, som kender til denne forretning. Derimod finder man masser af gode (og mindre gode bordtennisborde) hos web-firmaer. Og disse firmaet har fået glæde af den øgede efterspørgsel.
Det er som hovedregel ikke de bedste bordtennisborde såsom Butterfly Compact 19, Joola Tour 2500 og Stiga Advantage, der er blevet solgt flest af i corona-perioden, selvom også disse borde kan bestilles over Internettet. Hovedsagelig er det bordtennisborde såsom Joola 300 S og Søgaard Sport Roller Bordtennisbord som begge er ideelle til privatbrug. Disse bordtennisborde kan erhverves for ca. 2.000 kr.

Udendørs bordtennisborde
Der har naturligvis også været efterspørgsel på bordtennisborde til udendørs brug som Kettler Classic og Joola Outdoor. Men også her har producenterne haft svært ved at honorere efterspørgslen.
Der er stor forskel på indendørs og udendørs bordtennisborde. Udendørs bordtennisborde er designet til at stå udendørs hele året, mens indendørs bordtennisborde skal holdes indendørs året rundt. Træoverfladen på et indendørs bordtennisbord ødelægges, hvis bordet opbevares i et rum som ikke er opvarmet.

Hos BTEX i Århus er bordtennisekspert & indehaver, Hans Herluf Boisen, ikke overrasket eller skuffet over at salget af bordtennisborde og øvrigt bordtennismateriel ikke er sket via forretningen i Århus.
- Vi er ikke på tavlen, når hobby-folket beslutter sig for at købet bordtennisbord, bat og bolde til kælderen eller fitness-rummet, siger Hans Herluf Boisen.
Han glæder sig dog over, at interessen for bordtennis åbenbart er steget i corona-perioden, nu hvor mange har været hjemme og har skullet vælge at dyrke en motionsform, som både unge og gamle har haft glæde af.

Interessen er vakt hjemme
- Jeg bliver ikke overrasket, hvis klubberne bliver opsøgt af unge, som startede med at spille bordtennis med bedsteforældre eller forældre hjemme i fitness-rummet, når de unge igen får adgang til indendørs sport. Og når klubberne får ny tilgang af flere spillere, skal vi nok få gang i salget af bordtennismateriel igen, siger Hans Herluf Boisen fra Bordtennisexperten i Århus.

Han tror ikke på, at udendørs bordtennis bliver den store succes i Danmark. Her er simpelthen for megen vind, og det kan være svært at finde steder med tilstrækkeligt læ til at spillet bliver nogenlunde fornuftigt, mener Hans Herluf Boisen.
Udendørs bordtennisborde kan stå ude hele året og er vejrbestandige overfor bl.a. frost, varme, UV stråling og temperaturforandringer.

Forfatter: 
Per Frederiksen