Nyt hjælpetrænerkursus på portalen

Dato: 
07.08.2019

- sammen med flere andre trænerkurser i efteråret.

Så nærmer den nye sæson sig sin begyndelse og selvom trænerne måske er på plads, så er det aldrig for sent at få opdateret trænerkundskaberne.

Seneste tilføjelse til efterårets kurser er et hjælpertrænerkursus (1-2-træner) i Roskilde. Kurset varer en enkelt dag og der vil komme en del unge deltagere på kurset, der snuser til trænergerningen for første gang, derfor vil indholdet og afholdelsen også planlægges derefter. 

Der er selvfølgelig et begrænset antal pladser, så skynd jer at få tilmeldt nogle af klubbens juniorer (aldersgrænsen er 14+). Du har altså mulighed for allerede nu at komme i gang med at forme fremtidens klubtrænere. Tilmelding sker på bordtennisportalen.

Der er selvfølgelig også kurser for de lidt mere erfarne hjælpetrænere og "selvlærte" klubtrænere. Her vil et oplagt valg være et Basistrænerkursus, der over to weekender, serverer alle de vigtige færdigheder en god træner bør besidde, fx. trænerfilosofi, pædagogisk forståelse, træningsplanlægning, teknik, fysisk træning osv. det hele i et udviklingsrelateret perspektiv. 

Basistrænerkurset er også oplagt for den tidligere elitespiller, der nu gør sig som træner, men mangler at få noget viden bygget på sine erfaringer.

Kurserne i BTDK indeholder selvfølgelig lidt klassisk undervisning, men er ellers i høj grad bygget op så deltagerne får mest mulig taletid og diskussionsrum. Der vil altså være rig mulighed for at dele erfaringer med de andre deltagere og lære nyt og andet end det, der lige står beskrevet i pensum. Der vil være masser af gruppearbejde og involvering for trænerne.

For trænere, der har gennemførst Basistrænerkurset eller Opgraderingskurset, er Klubtrænerkurset næste mulighed for at udvikle sig som træner. Her bliver der bygget videre på de tidligere kursers indhold og der bliver arbejdet mere i dybden med planlægning og langsigtet udvikling. Igen vil deltagerne have rig mulighed for at sparre med hinanden og få nye ideer og skabe nye måder at gøre tingene på, samtidig med at der bliver tilføjet ny viden til deres kompetencer. 

Udover BTDKs egne kurser, så forefindes der også tilmelding til DIF Træner 1 og 2 på bordtennisportalen, information om disse kan læses her.

Forfatter: 
Jeppe Lindhardt Damsgaard
Kontaktperson: 
Jeppe Lindhardt Damsgaard
Kontaktperson tlf.: 
43262117