Nyt, skelsættende samarbejde mellem DGI Bordtennis og Bordtennis Danmark

Nyt, skelsættende samarbejde mellem DGI Bordtennis og Bordtennis Danmark

En fælles landsdækkende holdturnering i serierækkerne. Et øget samarbejde på uddannelsesområdet. Et større fokus på at skabe stævner og events i fællesskab.

Det er tre centrale elementer i et nyt, udvidet samarbejde mellem DGI Bordtennis og Bordtennis Danmark – også kendt som BTDK. De to organisationer har et stort ønske om at bruge ressourcerne bedst muligt til gavn og glæde for alle klubber, trænere og spillere.

 

Skelsættende begivenhed for dansk bordtennis
Mads Christian Mikkelsen, medlem af idrætsledelsen i DGI Bordtennis, jubler over det nye samarbejde.

”Dette samarbejde er en skelsættende begivenhed i dansk bordtennis. Det er ekstremt positivt, og jeg glæder mig meget,” siger Mads Christian Mikkelsen og fortsætter:

”Begge organisationer er unikke, og det skal de blive ved med at være. Men der er mange steder, hvor vi kan samarbejde, og målet er at gøre det lettere at være spiller, leder og frivillig i dansk bordtennis. Vi skal have færre regler og mindre administration, mens spilleglæden skal være i højsædet,” siger Mads Christian Mikkelsen.

 

Supplerer hinanden godt
Bestyrelsesformand for BTDK, Henrik Vendelbo, understreger, at begge organisationer har hver deres spidskompetence.

”På nogle fronter er DGI stærkest, mens vi er stærkest på andre områder. Det skal vi udnytte, så bordtennissporten i Danmark får de bedste forudsætninger for at udvikle sig. Vi skal ikke være fælles om alt, men alle de steder, hvor det giver mening,” siger Henrik Vendelbo og fortsætter:

”Det må ikke handle om, hvilken organisation, der er i førersædet. Når vi er to organisationer, der ikke er i konkurrence, er det oplagt at samarbejde på flest mulige områder. Udviklingen af sporten skal altid være det vigtigste,” siger Henrik Vendelbo.

 

Holdturneringen er det mest centrale
En fælles landsdækkende seniorholdturnering i serierækkerne er det vigtigste punkt på den nye, fælles bordtennis-agenda.

Der har indtil nu været stor forskel på, hvordan holdturneringen i serierækkerne er blevet afviklet i Jylland og på Sjælland/Fyn. Derfor har begge organisationer et stort ønske om at gøre reglerne simple, skabe bredere rammer på de lavere niveauer og ensarte turneringen og gøre den lettilgængelig i hele Danmark.

Træner- og lederuddannelserne er også afviklet i forskellige varianter. Fremover skal organisationerne være bedre til at koordinere og hjælpe hinanden med markedsføring.

Flere af planerne i det nye samarbejde træder i kraft med det samme, mens bordtennisspillere over hele landet smasher det nye holdturneringsformat i gang i sæsonen 2023-2024.