Padel i stedet for bordtennis

Kategori: 
Dato: 
11.09.2019

- Tobias Stemann Lau har netop deltaget i international Padel-turnering i München.

Tobias Stemann Lau (tv.) sammen med makkeren Morten Kirk Brødbæk. Foto: Privat.

”Det er helt vanvittigt sjovt”, siger BTK Vibys Tobias Stemann Lau, da jeg fanger ham på mobilen på vej hjem fra München, hvor han netop har deltaget i FIP Promotion turneringen "Padel Open Geretsried" sammen med makkeren Morten Kirk Brødbæk, som kommer fra badminton-sporten. Turneringen vender vi tilbage til.

Tobias er blot en af mange bordtennisspillere, der har prøvet kræfter med Padel-sporten. Men hvorfor synes han, at det er så sjovt?
”Banens opbygning og spillets regler gør, at der ofte kommer meget lange dueller - faktisk lige meget, om man er begynder eller har spillet mange gange”, siger Tobias, og fortsætter: ”Jeg oplever på mange måder den samme glæde og mange af de samme følelser, som jeg gjorde med bordtennis, dengang jeg begyndte at blive god til det. Spændingen ved at spille turneringer, motivationen ved at mærke man bliver bedre, og glæden ved at blive udtaget til landsholdet. Det er faktisk en smule surrealistisk at gennemgå mange af de følelser igen, som jeg gjorde, da jeg var ungdomsspiller i bordtennis. Det havde jeg ikke troet, at jeg skulle her i en alder af 28 år”.

Sammen med vennerne

For Tobias har Padel-sporten også betydet, at han nu dyrker samme sport som sine nærmeste venner.
”Jeg dyrker sporten med nogle af mine bedste venner, som jeg også gik i gymnasiet med. Tilbage i gymnasiet dyrkede vi forskellige sportsgrene: bordtennis, tennis og badminton. Vi har altid været en stor del af hinandens karrierer og fulgt og støttet hinanden. Men det har været i forskellige sportsgrene. Nu står vi lige pludselig og dyrker den samme sportsgren. Det er sgu ret vildt, synes jeg! Og helt fantastisk fedt!”.

Det var også med flere af vennerne, at Tobias deltog i den internationale turnering i München, hvor han sammen med makkeren Morten tabte i kvartfinalen med 6-4, 6-3. En andet dansk par Esben Hess-Olesen/Nils Skajaa, der begge kommer fra tennis-sporten, gik hele vejen og løb med den samlede sejr. Læs mere her

Med i landsholdsbruttotruppen

Tobias har været på to landsholdssamlinger henholdsvis i juni og august. Han er nu sammen med to andre fra bordtennissporten Mads Holm-Hansen og Jesper Hougaard med i den 12 mand store bruttotrup, der er udtaget med henblik på EM i Portugal fra 3.- 9. november. Truppen skal senere skæres ned til 8 spillere.
”Det kan hurtigt komme til at lyde som om, at det er bundseriøst det hele med internationale turneringer osv. Det er det i og for sig også, men det er dog vigtigt for mig, at det stadig kun er for sjov, og så snart jeg oplever, at det ikke er sjovt at tage ud at spille/træne, så må jeg tage det op til revision. Pt. har jeg dog svært ved at forestille mig, at det sker”, siger Tobias, som har valgt ikke at spille på BTK Vibys hold i Elitedivisionen i denne sæson.
”Jeg vil da ikke udelukke, at jeg kan træde til på et hold, hvis der mangler en spiller, men som udgangspunkt kommer jeg hverken til at træne eller spille kampe”, siger Tobias.

På Dansk Padel Forbunds hjemmeside finder man den danske rangliste, som Tobias dog mener skal tages med et gran salt, da placeringerne afhænger meget af, hvor mange turneringer, man har deltaget i. Hos herrerne finder man flere bordtennisspillere:

Mænd, senior
3. Mads Holm-Hansen.
7. Tobias Stemann Lau.
10. Jesper Hougaard.
20. Morten Holm Knudsen.
29. Jakob Asmussen.
33. Alexander Schou-Jørgensen.
55. Lars Hauth.


Tobias Stemann Lau har kastet sig over Padel-sporten sammen med flere af sine bedste venner. Foto: Privat.

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09