Pige-succes i Sisu/MBK

Kategori: 
Dato: 
21.01.2021

- Anne Diness har skabt et træningshold med unge piger i Sisu/MBK.

Den 24/11-2020 kunne du her på hjemmesiden læse artiklen: "Den gode klubånd fulgte med til de nye lokaler" - læs den her - om Sisu/MBK. I artiklen omtalte en stolt formand, at et nyt pigeprojekt havde set dagens lys i klubben. I går kunne man læse mere om pigerne og projektet i et opslag på Sisu/MBK's facebookside. Her står følgende:

"I disse corona tider er det vigtigt at se på de positive ting. Vi har derfor forsøgt at få et indblik i Sisu/MBK's nye pigetrup og taget en snak med deres træner Anne Diness.

Sisu/MBK startede i efteråret en pigetrup med Anne som tovholder på projektet. Idéen om at starte pigetruppen opstod, da Annes datter Ingeborg på 9 år gerne ville spille bordtennis og gerne med nogle andre piger. Derudover syntes hun, det kunne være sjovt, hvis hun fik sin mor som træner. Anne siger selv, at det lød som et sjovt og givent projekt, og hun tog derefter kontakt til klubbens ungdomsformand, Stef, som selvsagt var yderst positiv om projektet. Han stod klar til at hjælpe alt, hvad han kunne og fik hurtigt fundet et lokale og en træningstid.
 
Anne siger yderligere, at det har været dejligt, der har været så meget hjælp fra diverse medlemmer i klubben i opstartsperioden. Hun nævner bl.a., at Sjønne har givet reklamebolde- og bat til pigerne, H. C. Fyhn fluks kom og åbnede, da hun havde glemt nøglerne til klubben, og at to af Sisu/MBKs ungdomsspillere (Bastian og Sørine) kommer hver uge og agerer hjælpetrænere. Derudover har formand Klaus Witved været forbi og hilse på pigerne. Hun gentager dermed, at hun har følt en enorm opbakning til projektet lige fra starten.
 
Anne havde planlagt 5 skolebesøg, men, grundet coronasituationen i efteråret, var hun kun afsted på et enkelt, nemlig på Kochs Skole. Alligevel er det lykkedes at få et træningshold op at stå, hvor der inden coronanedlukningen i december kom ca. 15 piger til hver træning. Dette giver selvfølgelig store forhåbninger om, at træningstruppen kan vokse sig rigtigt stor i fremtiden, når vi igen får lov til at åbne op for fuld kapacitet.
 
Til foråret er der også tænkt store tanker om, hvad der skal ske. Det vides allerede, at flere af pigerne har fået et bat og etui i julegave, så forhåbentligt betyder det, at de har lyst til meget mere bordtennis i Sisu/MBK. Der er også enkelte, der allerede har udtrykt ønske om at komme til stævner, så tankerne er, at de som har lyst, tager afsted med Anne i samlet flok til et udvalgt begynderstævne, når coronaen igen tillader dette. Her får pigerne mulighed for at snuse til stævneformen sammen med klubkammeraterne.
 
Omkring den daglige træning, siger Anne, at der er fokus på sjov og masser af glæde. Udover bordtennis spilles der også adskillige versioner af “dødbold” (pigerne kan langt flere versioner end træneren, som derfor også lærer noget nyt hver gang). Nogle gange spilles der rundt-om-bordet om slik og hver gang er der en lille smule fysisk træning - dog som en del af “legene”, så det ser ikke ud til, at pigerne reelt opdager det fysiske element.
 
Til sidt vil Anne gerne tilføje, at pigerne er skønne, glade, larmende, ivrige - og mega søde - og at hun glæder sig til at se dem alle sammen igen.
Tak til Anne Diness for den positive beretning om sit fantastiske initiativ og så håber vi ligesom hende, at vi alle sammen snart får lov til at ses igen."


Trillebøren. Foto: Fra Sisu/MBK's facebookside.


Rundt om bordet med slik på bordet. Foto: Fra Sisu/MBK's facebookside.


Træningen er i fuld gang. Foto: Fra Sisu/MBK's facebookside.

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09