Pigerne gør sig klar

Kategori: 
Dato: 
27.06.2019

- til ungdoms-EM i Ostrava i Tjekkiet. Samles fra fredag til mandag på træningslejr i BTK Vibys lokaler.

På billedet pigegruppen ved årets stævne i Linz. Foto: Privat.

Ungdoms-EM spilles fra 7.- 16. juli i tjekkiske Ostrava. De danske damejuniorer Jocefina Daoya Haagensen, Louise Andersen, Sally Maribo og Thea Amalie Nielsen finpudser formen i BTK Vibys lokaler fra i morgen fredag med to træningspas om dagen frem til og med mandag.

”Vi vil på lejren fokusere på løb, mobilitetsøvelser, stigetræning, balance- og reaktionsøvelser samt uregelmæssige vekslingsøvelser startende med serv, retur og åbning”, fortæller Mie Binnerup Jacobsen, der sammen med Thomas Sørensen vil stå for lejren, hvor Mie Schou Salhauge, Ida Bønding Schøsler og Mille Lyngsø Stoffregen er udtaget som sparring.

”Der vil blive indlagt et kamppas. UEM byder på mange kampe i streg og i flere dage. Det er vigtigt for mig at få et indblik i, hvordan pigerne hver især reagerer fysisk, mentalt og taktisk, når de spiller flere kampe efter hinanden”, siger Mie Binnerup Jacobsen.

UEM-spillerne vil desuden få til opgave at lave en målsætning for sommerens UEM. De får mulighed for at lave to forskellige målsætninger. Den første skal indeholde spillemæssige og/eller mentale målsætninger. Den anden er valgfri og er en resultatmålsætning.

”Jeg vil gerne have, at spillerne fokuserer på deres spilsystem og mentalitet under kampene fremfor resultat. Resultatet skal nok komme, hvis de andre elementer får opmærksomhed og bliver integreret i kampsituationen. Resultatmålsætningen kan være en motivationsfaktor for nogen, og derfor skal der også være mulighed for, at den enkelte spiller kan have sin egen resultatmålsætning. Problemet er, hvis det giver anledning til et negativt pres, således spilleren bliver for anspændt, frustreret og nervøs enten inden kampstart eller i løbet af kampen. De skal have overskud til at tænke i spilsystemer og kunne ændre undervejs og ikke mindst være stærk mentalt særligt i modgang”, slutter Mie Binnerup Jacobsen.

Se udtagelse og lodtrækning her
Der livestreames fra ungdoms-EM fra fire borde. Link til bord 1 klik her

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09