Plads til flere piger

Dato: 
18.05.2019

- Turneringsudvalget (TU) opfordrer klubberne til at tilmelde pigerne til Pige Ungdomsdivisionen 2019-2020.

Foto: Kim Holm Pedersen.

I weekenden spilles de sidste kampe i danmarksturneringen for ungdom i Odense. Men allerede nu er en ny sæson ved at tage form. Klubberne har modtaget invitationer til næste sæsons danmarksturnering, og TU har modtaget de første tilmeldinger.

Pige Ungdomsdivisionen skal prioriteres

Der er tilmeldingsfrist den 20. maj, men TU er allerede nu ved at danne sig et overblik over tilmeldingerne. Der er her særlig opmærksomhed på Pige Ungdomsdivisionen – simpelthen, fordi der er brug for en holdturnering, hvor piger kan spille mod andre, nogenlunde jævnaldrende piger. Det er bred enighed om, at kampene og det fællesskab, der følger med, er vigtigt for pigernes udvikling og fastholdelse.
TU opfordrer derfor alle klubber til at prioritere denne række til deres ungdomsspillere. Samtidig er budskabet, at der vil blive grebet ind, hvis der er klubber, som skriver U15-piger (med under 1.500 point på ratinglisten) på holdtilmeldingsskemaet til 1. division dame og drengedivision, hvis disse piger ikke også er tilmeldt Pige Ungdomsdivisionen. En linje, som der er fuld opbakning til i DBTU's pigegruppe og bestyrelse.

Juniorer og U21 kan også være med

På nuværende tidspunkt er der modtaget tilmeldinger og tilkendegivelser fra 9 klubhold i Pige Ungdomsdivisionen – bl.a. fra Amager, Allerød, Brøndby, Roskilde, Esbjerg samt Skagen/B75.
Der er dog potentiale og forventninger om mange flere hold. Målet er mere end 10 hold, så der kan sikres fremgang for tredje år i træk. Der er dog et stykke vej op til de 14 hold, som er rekorden fra sæson 2015/16.
Helt urealistisk er det ikke. TU tillader nemlig, at man kan spille med i rækken som dame junior eller U21, så længe man har under 1.500 point på ratinglisten på selve tilmeldingstidspunktet. Det betyder, at samtlige spillere i dette års turnering kan være med i næste sæson.

TU tilbyder at matche pigerne

Der vil formentlig være piger i både jyske, fynske og sjællandske klubber, som gerne vil være med, mens som mangler en makker. TU vil gerne være behjælpelig med at matche pigerne. Det kræver dog en henvendelse fra klubberne senest den 20. maj, da sæsonplanlægningen sættes i gang inden udgangen af maj. Henvendelser og spørgsmål kan rettes til Lars Eckeroth - se kontaktoplysninger herunder.

Fakta om sæson 2018/2019
Denne sæsons Pige Ungdomsdivision har været en succes. Rækken har været afviklet som en landsdækkende række med et indledende grundspil blandt de 10 hold og et efterfølgende A- og B slutspil. Ved lørdagens slutspil i Odense spiller Silkeborg mod Brøndby i den ene semifinale, mens Triton spiller mod Allerød 1 i den anden.
Der er indtil videre spillet 325 kampe i pigeungdomsdivisionen, og de er blevet afviklet i samlinger i Amager/Esbjerg, Allerød, Roskilde, Esbjerg og Triton (Odense). Ingen hold er gået ubesejret igennem rækken.
TU har endnu ikke taget stilling til om pigeungdomsdivisionen skal fortsætte som en landsdækkende række i næste sæson. Det vil afhænge af deltagerantallet og holdsammensætningen i øst og vest.

Forfatter: 
Lars Eckeroth
Kontaktperson tlf.: 
25 59 66 90
Kontaktperson e-mail: