Resultater ved Youth Master og Kids Master

Dame U21/Junior: Favoritsejr, men de unge står på spring

De senere års Top 12 for Dame U21/Junior har ikke altid været fuldt besat, men trods en del afbud fra flere af de normale top 10 spillere på grund af sygdom, skader mv. var det meget tæt på at lykkedes at stille med hele 18 spillere til start. Efter to sidste øjebliks sygdomsafbud var 16 spillere dog klar til start. Et klart signal om, at der er stor opbakning til stævnet.

Lørdagens kampe forløb umiddelbart som forventet. I hvert fald i to af de tre puljer. Den ”gamle garde” – anført af topseedede Jocefina Haagensen, Hvidovre, og 3. seedede Louise Andersen, Greve, vandt deres puljer, men blev i puljefinalerne begge presset ud i afgørende sæt af de to førsteårs juniorer, Emma Eckeroth og Sofie Eckeroth (begge Allerød).

I den sidste pulje leverede endnu en førsteårs junior, Emma Vendelbo, Virum, en solid overraskelse, da hun vandt sin pulje efter at have besejret Mie Salhauge, Hvidovre, og Maja Malene Hansen, OB. Maja, der var rykket op fra pigerækken og trådt ind som 2. seedet i rækken tabte efterfølgende til Mie, og blev derfor sorteper i kampen om de to pladser i A-finalepuljen.

Deltagerne fik næsten fuld valuta for startgebyret i søndagens finalepulje, hvor hele syv ud af de 15 kampe måtte ud i fem sæt. De tre unge førsteårs juniorer, Sofie og 2 x Emma spillede deres chance, og pressede de tre rutinerede U21’ere, Jocefina, Mie og Louise, til det yderste i alle kampe. Jocefina stod dog for presset og levede flot op til favoritrollen som ubesejret igennem hele turneringen. Stærkt gået af hvidovrespilleren, som også var i særklasse tidligere på sæsonen, da hun vandt DM i både dame junior og U21.

Sofie Eckeroth var allerede inden søndagens sidste kamp sikker på 2. pladsen, blandt andet efter at have revancheret sig for nederlaget i DM-finalen i pigesingle tidligere på sæsonen mod sin tvillingesøster, Emma. Et stærkt resultat af Sofie, der for blot syv måneder siden skiftede til korte knopper i forhånden.

Den sidste podieplads tog Emma Vendelbo sig af efter en tæt femsætssejr over Emma Eckeroth i dagens sidste kamp. Dermed sluttede Emma Eckeroth på fjerdepladsen foran (5) Mie Salhauge og (6) Louise Andersen. Sidstnævnte må have haft ømme ben efter at have spillet 23 sæt fordelt på fem kampe. Fire af kampene med nederlag i afgørende sæt.

B-finalespillet og dermed 7. pladsen blev vundet af Maja Malene Hansen foran Malene Dyrby Hansen, Viby, i endnu en kamp som måtte ud i alle fem sæt. På de efterfølgende pladser sluttede (9) Anna Ansøe, Silkeborg, (10) Laura Bruun Harder, Allerød, (11) Amanda Mau, Amager, (12) Mille Helene Hansen, OB, (13) Marin Elisabet Poulsen, Horsens, (14) Emilie Wraa, Brøndby, (15), Anja Wongwai, Horsens og (16) Britt Michelsen, Horsens.

Piger: Amager til tops og mange overraskelser

Én spiller blev testet positiv fredag, så lørdag morgen var kun 11 spillere til start. Dagen efter 10, da endnu en spiller blev ramt af sygdom. I forvejen var rækken påvirket af flere afbud i den øverste del af feltet og af, at den højest rangerede pige var hevet op i U21/Juniorrækken. Så flere af de meget unge piger havde fået mulighed for at være med.

Lørdagens indledende puljespil kan sammenfattes i to hovedoverskrifter: 1) Topseedede Nikoline Kure, Amager, sikkert videre til finalepuljen efter kun et enkelt sættab i fem kampe. 2) Masser af overraskelser i de øvrige kampe, som betød, at samtlige deltagere havde mindst en sejr og to nederlag efter dagens fire eller fem kampe.

Søndagens finalespil blev afviklet med blot fem deltagere i hver pulje. A-puljen blev vundet af Nikoline Kure efter fire sikre sejre og kun et enkelt sættab. Fiona Overgaard, Amager, blev nummer to foran Marie Deckert fra Hasle, der ellers havde besejret Fiona om lørdagen. Som nummer fire og fem sluttede Filippa Michelborg og Laura Weng fra Greve.

I B-puljen og dermed 6. pladsen blev vundet af Christine Kejser fra Roskilde foran (7) Lilje Strøm Steenberg, (8) Chelinda Mac Voong, (9) Freja Juhl Larsen og (10) Lærke Ditlevsen.

Alle piger fik mindst en sejr i løbet af weekenden, og der var masser af flot spil og godt humør.

Hillerød dominans i hr. junior
Hillerød tog 1. og 3. pladserne og havde 4 spillere i Top 8. Hillerød vandt også Junior 2-rækken. Juniorrækken endte med 22 deltagere, og havde desværre mange afbud fra en del af de bedste spillere. Derfor er det både ventet og fortjent, at Patrick Skarsholm kunne kåres som Youth Maters vinder efter en overbevisende finale mod Nicklas B. Hansen, Greve. Patrick var bedst og vandt 3-0.

Undervejs i stævnet var Patrick Skarsholm overbevisende, og tabte kun 1 sæt i 10 kampe. Her lykkedes det drengespilleren Dominykas Samuolis fra Hillerød at vinde 1. sæt 12-10. Kampen om 3. pladsen stod mellem Alexander Sønderby, Hillerød og Mikkel Papsø, Silkeborg. Et tæt og spændende opgør med mange gode bolde, men sejren endte ved Alexander.

I junior 2 skal alle spillere roses for en god indsats. Trods det, at de ikke længere spillede med om Top 8-placeringerne, så var alle klar og havde en stor motivation hele søndagen. William F. Beck, Hillerød viste sig her bedst på hjemmebanen. Efter en god kamp og sejr på 12-10 i 5. sæt mod Jacob Laursen, Nørreå i semifinalen, stod finalen mod en stærkt spillende Simon Vonebjerg, OB. William var bedst og vandt finalen 3-0, og bidrog til endnu en sejr til Hillerød. Af juniorrækkens 22 spillere var hele 6 spillere fra den arrangerende klub.

Jysk Viby-favoritsejr hos drengene
Lasse Fly Kristensen, Viby var på forhånd favorit i drengerækken. Her var der også flere corona-afbud blandt de bedste spillere, men rækken havde trods alt 17 deltagere. Efter lørdagens grundspilspuljer stod søndagen på en finalepulje med 6 spillere. 3 spillere fra Virum, yngre drenge spilleren Jonathan Blom, Frederiksberg og Marcus Jakobsen, Amager – og så Lasse.

I finalepuljen var Lasse Fly godt spillende i alle kampe, og kun Jonathan Blom vandt et enkelt sæt med 11-9 i 2. sæt. Det fulgte Lasse op med 11-1 i 3. sæt, så en klar og fortjent favoritsejr til Lasse Fly og Viby.
2. og 3. pladserne tog Virum sig af med Theodor Essen som 2’er og en positiv overraskelse på 3. pladsen, hvor Kevin Zhou kom med i det flotte selskab. Kevin stod før turneringen, som en af de sidste reserver, og kom først officielt med i turneringen om torsdagen.

Drenge 2-rækken, for alle der ikke var med i finalepuljen, blev også domineret af 2 Viby-spillere. Mikkel Balslev Larsen vandt den ene pulje og storebror Rasmus Balslev Larsen vandet den anden pulje.
Finalen i drenge 2 stod derfor mellem de 2 talentfulde brødre, og vistnok med mor som dommer. Mikkel vandt en velspillet kamp, så der er nok langt op til en revanche senere hen.

Kids Master
Nedenfor finder du resultaterne i slutspilspuljerne ved Kids Master 2022, som var en blanding af puslinge og yngre drenge. Der blev kåret 3 vindere i hver af de fire puljer.