Silkeborg BTK rykker op

Dato: 
28.04.2019

- i Stigadivisionen sammen med Viby. Få overblikket over senior-DT i sæson 2019-2020.

Mens slutspillet om hvordan medaljerne skal fordeles i 2019 er på vej ind i den afgørende fase, er brikkerne til næste sæsons Danmarksturnering så småt begyndt at falde på plads. Der udestår dog stadig en række kvalifikationskampe.

Mænd, DM-semifinaler
Næstved Bordtennis - Herlev
Torsdag den 2. maj, 1. kamp
19.30: Herlev-Næstved Bordtennis, Kildegårdskolen Vest.
Fredag den 3. maj, 2. kamp
19.30: Næstved Bordtennis-Herlev, Impocurl-hallen.
Mandag den 6. maj, evt. 3. kamp
19.30: Næstved Bordtennis-Herlev, Impocurl-hallen.

Roskilde Bordtennis - Virum/Sorgenfri
Onsdag den 8. maj, 1. kamp
19.30: Virum-Roskilde Bordtennis, Virum-hallen.
Fredag den 10. maj, 2. kamp
19.00: Roskilde Bordtennis-Virum, Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena.
Søndag den 12. maj, evt. 3. kamp
14.00: Roskilde Bordtennis-Virum, Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena.

Kvinder, DM-semifinaler
Viby har sikret sig en plads i DM-finalen efter en sejr i begge semifinalekampe mod OB, mens sidste års danske mestre fra Hillerød GI har vundet den første semifinale mod Greve med 6-1. 

Onsdag den 1. maj, 2. kamp
19.00: Hillerød-Greve (FrederiksborgCentret)
Torsdag den 2. maj, evt. 3. kamp
19.00: Hillerød-Greve (FrederiksborgCentret)

Silkeborg BTK rykker op i Stigadivisionen

Grundspillet i 1. division er afsluttet og med henvisning til Turneringsreglementets §20 stk. 3 gælder følgende uddrag:

Nr. 7 i grundspillet spiller op- og nedrykningsspil mod det næstbedst placerede oprykningsberettigede hold fra 1. division. Op- og nedrykningsspillet afvikles på 1. divisionsholdets hjemmebane og stoppes ved afgørelse, eventuelt ved et Golden Set. Vinderen af denne kamp spiller i Elitedivisionen i næste sæson. Op - og nedrykningsspillet afvikles når grundspillet er færdigspillet i alle DT- rækker.

Fra 1. divison rykker Viby op i Stigadivisionen. Kvalifikationskampen til Stigadivisionen skulle dermed afvikles mellem OB og Level - BB/KBTK, hvor OB har hjemmebane. Fra OB's side har man meddelt, at man jf. § 21 stk. 6 i reglementet ikke ønsker at gøre brug af den resultatmæssige berettigede adgang til en oprykningskamp, som derfor går til næste oprykningsberettigede hold Silkeborg BTK, der gerne ville forsøge at kvalificere sig til Stigadivisionen. Level - BB/KBTK ønsker dog heller ikke at blive oppe i Stigadivisionen. TU har af hensyn til økonomi og ressourcer bestemt, at kval.-kampen ikke afvikles.

Det betyder, at Silkeborg BTK dermed bliver nyt hold i Stigadivisionen fra kommende sæson. Det betyder samtidigt, at Level - BB/KBTK 2 tvangsnedrykkes fra 1. division og at Virum 2 dermed undgår nedrykning og forbliver i 1. division samt at Virum 3 rykker op i 2. division. Da Level 2 og Level 3 tvangsnedrykkes undgår Roskilde 3 nedrykning og forbliver dermed i 2. division. Få det store overblik over herrernes senior-DT i vedhæftede pdf.

Grundspillet i 2. division er afsluttet og med henvisning til Turneringsreglementets §21 stk. 8 gælder følgende uddrag:

Oprykning til 1. division: For de to første oprykningsberettigede hold fra hver kreds spilles oprykningsspil. Bedst placerede hold i kreds 1 møder næstbedst placerede fra kreds 2 og omvendt. I begge kampe gælder at bedst placerede hold i grundspillet har hjemmebane i oprykningskampen. Vinderen af de to oprykningskampe rykker op i 1. division.

Den ene kvalifikationskamp skal dermed afvikles mellem Rønde og Vestegnens BTK, hvor Rønde har hjemmebane og den anden kvalifikationskamp mellem Dragør og B 75 (2), hvor Dragør har hjemmebane. Kampene er oprettet på portalen. Bemærk, at der i kvalifikationskampene, jf. §21 stk. 5, anvendes spillesystemet i 1. division. Klubberne er blevet enige om dato for de to kampe:

Fredag den 10. maj
18.00: Rønde-Vestegnens BTK, Rønde Idrætscenter.
18.30: Dragør-B 75 (2), Hollænderhallen.

Kval.-kampe om oprykning til 3. division

JBTU, FBTU og ØBTU har meddelt, at de indstiller hold til kvalkampene. BBTU ønsker ikke at deltage i senior-DT i kommende sæson.

Fra JBTU deltager: Tateni 1
Fra FBTU deltager: Triton 3
Fra ØBTU deltager: Vinderen af Roskilde 4 og Skensved 1.

Sted er endnu ikke fastlagt for kvalifikationskampene den 18.- 19. maj, men Triton ligner på nuværende tidspunkt en god mulighed.

Det direkte hold fra ØBTU til 3. division er Kildeskoven.
Roskilde 4 mod Skensved 1. Spilles i uge 19.

Hos kvinderne har Silkeborg BTK, der vandt 1. division valgt at trække holdet, hvorfor der er en ledig plads i Elitedivisionen. Roskilde vandt kvalkampen over Københavns BTK og bliver dermed i Elitedivisionen. Københavns BTK er tilbudt den ledige plads i Elitedivisionen. Der er plads til otte hold i kvindernes Elitedivision og 1. division.

Elitedivision
Hillerød GI
Viby
Greve
OB
Hvidovre
Ballerup
Roskilde
Ledig plads

1. division:
AF Sorø BTK (N)
Roskilde 2
Ballerup 2
Københavns BTK
Sisu/MBK
Helsingør
Ledig plads
Ledig plads

Alle hold bedes venligst bekræfte deres fortsatte deltagelse i rækkerne i den kommende sæson, senest mandag den 20. maj 2019, så TU ved, om der er evt. er flere ledige pladser i rækkerne. Udsendelse af invitation til dame-DT sæson 2019-2020 er sendt ud til klubberne på mail.


Næstved Bordtennis 2 vinder 1. division i sæson 2018-2019. Her overrækker Dennis Skaarup klubpokalen til Nicolai Nordahl og Patrick Stobberup efter sidste runde i Remisen.

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: