Status efter puljespil

Kategori: 
Dato: 
09.07.2019

- ved ungdoms-EM i Ostrava i Tjekkiet.

Damejuniorholdet ved ungdoms-EM med coach Mie Binnerup Jacobsen yderst til højre. Foto: Privat.

Undertegnede har modtaget en mail fra "Eliteudvalgets" udsendte rapporter Victor Lynge, der er tilskuer ved ungdoms-EM i Ostrava i Tjekkiet. Han har bedt de tre coaches om at gøre status efter første puljespil. Herunder Victors beretning:

At være tilskuer til et ungdoms-EM er noget HELT specielt. Det er tydeligt at se på spillerne, at dette virkelig betyder noget, og at det er et stævne, man har forberedt sig længe på. Det er derfor interessant at se, hvordan de forskellige nationer håndterer det helt naturlige pres, der kommer, når de bedste spillere fra to nationer mødes. Rigtig mange kampe afgøres på de helt små marginaler, og man kan derfor mærke på stemningen både før, under og efter kampene, at vi her har med elitesportsfolk at gøre. Mandag, sidst på eftermiddagen, mærker man samtidig også, at de afgørende kampe i puljerne er i gang. Skrig, råb, klap og ekstremt høje tilråb er ganske almindeligt i hallen, hvor decibel måleren vist måler en anelse mere end det tilladte. Alt sammen noget, man må finde sig i, hvis man vil præstere 100% i kampene.
Danmark er repræsenteret i herrejunior, damejunior og i drenge-rækken. Nedenfor kan I læse de tre coaches status over de første kampe i puljespillet.

Mattias Översjö, coach for herrejunior
Gruppspelet i lag, en tuff grupp med tre tuffa motståndare, först upp mot Ungern där vi förlorar 3-1. En bra match där vi är nära att få med sig 3e matchen med ledning 8-4 i 5e. En vinst där och en 2-1 ledning så kanske vi kunde fått med oss. Men samtidigt så möter vi en go spelare och gör en bra match så de är inte mycket att göra åt. Mot Spanien får vi en tuff start där Vi förlorar 2-3 och kommer under 0-2 inför 3e matchen där vi lyckas vinna 3-0 starkt. Får en bra start i 4e matchen men lyckas inte förvalta 1-0 ledningen utan de blir förlust 1-3 i matcher.
Sista matchen mot Polen, där de redan stod klart att vi skulle bli 4a i gruppen och Polen bli 1a. Första matchen blir förlust mot en utav Europas bästa 0-3 men hängde med helt okej i seten, men ett nummer för stort i denna match polacken. Andra matchen en riktigt go kamp som vi får med oss 3-1. I 3e kampen så blir de underläge 0-2, men bra inställning så kommer vi tillbaka och tar tredje set. Tyvärr håller de inte hela vägen och de blir förlust 1-3. Efter underläge 1-2 i lagmatchen, så åter igen dags att möta Polens första spelare och tyvärr hade vi inte mycket att säga till om i denna match, förlust 0-3.
Vi visste de skulle bli tuffa kamper i denna grupp. Jag tycker stämningen i laget ändå är på topp. Vi har fortfarande chans att nå åttondelsfinalen imorgon då vi möter Kroatien klockan 11:00.
(Sidste: Kroatien vandt med 3-0 over Danmark, red.).

Mie Binnerup Jacobsen, coach for damejunior

Danmark - Norge: 1-3
Vi taber desværre en tæt kamp mod Norge i første holdkamp. Deres 1. dame, som spillede def, var desværre en for stor mundfuld for både Jocefina og Sally. Sally spiller en rigtig god kamp mod deres 2. dame, hvor hun vinder overbevisende 3-0. Louise var marginaler fra at presse deres 3. dame ud i 5. sæt, og så havde holdkampen pludselig set helt anderledes ud. Men vi måtte desværre se os besejret med 3-1 mod Norge, som desuden ender med at blive puljevindere.

Danmark - Bulgarien: 1-3
En holdkamp hvor vi aldrig rigtig rammer niveau, og det virker til, at spillerne er lidt for anspændte og mangler overskud i de afgørende bolde. Mange af sættene taber de med 2 bolde.

Danmark - Letland: 3-1
Spillerne går ind til holdkampen med en helt ny energi både på bænken og inde på banen. Der var fantastisk opbakning fra første til sidste bold. Meget godkendt holdpræstation!

Danmark - Montenegro: 3-1

Danmark - Grækenland: 0-3
Kampen blev livestreamet fra bord 2.

Claus Arnsbæk, coach for drengeholdet
Tre hold i puljen da de danske drenge er 1. seedede i 2. kategori. Forholdsvise lette modstandere, som ikke blev undervurderet, blev nedlagt. Først Luxembourg 3-0 og derefter Georgien 3-0. Taber derefter playoff-kampen mod Portugal med 3-2 om at gå i 1/8-finalen. Nu skal holdet spille om placeringerne 17-28. Portugal blev 4er på indbyrdes i deres pulje i 1. kategori. Det har hele sæsonen været en drivkraft at møde gode spillere og derfor en af de vigtigste hovedårsager til at tage udenlands.


Ungdoms-EM i Ostrava er i fuld gang. Foto: Privat.

Bordtennis Danmarks sekretariat holder lukket i ugerne 28, 29 og 30. Følg ungdoms-EM her

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09