Trænerseminar i Idrættens Hus

I weekenden 22.- 23. august blev der sendt op en lille testraket i form af et trænerseminar i Idrættens Hus for en gruppe inviterede trænere fra hele Danmark. Ansvarlig for seminaret var Magnus Mallander, med stor understøtning af Christoffer Petersen og Mads Skovsen.
Der var mange formål med seminaret: øge de danske klubtrænernes viden, give inspiration til nye metoder og tekniker som kan bruges i den daglige træning, og facilitere en fornemmelse af, at danske trænere kan udvikle hinanden gennem gode og fordybende snakker omkring specifikke emner indenfor bordtennis.
En af deltagerne, Michael Pedersen, træner i årets klub 2020, Amager BTK, sagde om kursen: “Et rigtig godt kursus med tre kompetente trænere, hvor man fik mange ideer til, hvordan vi kan gøre den daglige træning mere effektiv.”

Yderligere et formål med kurset var at drøfte emner som måske ikke altid er først på dagsorden rundt om i BTDK. I forhold til det sagde en af deltagerne, Louise Jakobsen, følgende: ”Weekenden har virkelig været interessant og lærerig, da emnerne i programmet ikke er så omtalt rundt omkring i hallerne i Danmark, og dermed ikke noget som jeg (vi) ved så meget om! Så det var helt sikkert en gevinst for mig at høre lidt om taktik, teknik og mobilitet”.

Testraketten blev altså sendt op, og seminarets afsluttende spørgsmål til deltagerne var således, hvis dette format er noget at satse på fremadrettet? Det var der bred opbakning omkring. Formand i BTK Viby, Simon Nykjær-Fisher, konstaterede bare at det var et ”meget spændende seminar, inspirerende og innovativt – det må der gerne komme mere af”.
Nu skal vi tilbage og se på mulighederne for at videreudvikle seminaret, så vi fremadrettet kan have flere sådanne givtige weekender.


Samlet i træningshallen.


Christoffer Petersens indlæg.


Magnus Mallander orienterer.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson: Magnus Mallander
Kontaktperson tlf.: 91 17 79 59
Kontaktperson e-mail: magnus.mallander@bordtennisdanmark.dk