U-EM

Dato: 
29.07.2014

Preben evaluerer pigerne

Efter et helt fantastisk ungdoms-EM med medajle til Herrejuniorholdet og flotte præstationer af hele truppen, kommer her en evaluering for Damejuniorholdet.
 

Damejuniorholdet bestod af Nicoline Koefoed (1 års junior), Sofie Egeholt Bang (2 års Junior) og Sophie Walløe (1 års pige). Et meget ungt hold, hvor alle tre har mulighed for at deltage ved et eller flere ungdoms EM’er i fremtiden.
 

Pigerne var kommet i en 4-mandspulje, hvor de lagde ud mod gruppefavoritten fra Spanien. Koefoed og Walløe, som deltog ved sidste års UEM, burde have haft lidt mere rutine i sådan en åbningskamp, men alle tre piger var for nervøse og anspændte til at få spillet til at hænge sammen. Det er der desværre ikke råd til på dette niveau. Hvis man står og spiller passivt, og håber på at modstanderen laver fejl, bliver man straffet. De danske piger skal blive bedre til at tro på egne evner - det gælder om at udnytte det ”våben” man har, og bruge det i kamp, og et godt sted at starte er til de hjemlige stævner.

De efterfølgende kampe ramte pigerne mere deres niveau. Pigerne har stadig et lille stykke op til A-nationerne, og for at komme nærmere kræver det, at vi bliver bedre på de første par bolde (serv, retur, åbning, blokering). Får vi mere skru, længde og retning på disse bolde kan vi godt spille med i A-gruppen om 1-2 år, men det kræver dog også at pigerne kommer ud og spille mere internationalt. Her er det op til pigerne/klubberne selv at opsøge stævner i udlandet og ikke kun vente på at DBTU udtager til stævne/lejr.
 

Den sidste ting pigerne SKAL forbedre meget, er deres udstråling og kropssprog. Her er vi desværre langt efter mange af de andre lande. Vi lader os hurtigt slå ud hvis spillet ikke ”kører”, så det gælder om at komme op med næven og vise at man VIL vinde.
 

Alt i alt en mere end godkendt indsats af pigerne, der med deres gode energi og indstilling uden fra banen, samt det spillemæssige viser, at de er på rette vej. Det bliver spændende at følge deres udvikling de næste par år, og med den erfaring de har fået med hjem til træningslokalet, og med det hårde arbejde der ligger og venter, skal resultaterne nok komme i fremtiden.
 

Til sidst vil jeg gerne takke alle danske tilskuere, forældre og resten af EM truppen for en fantastisk opbakning under hele dette ungdoms-EM.
 

Fortsat god sommer!

Forfatter: 
Preben Larsen
Kontaktperson: 
Preben Larsen
Kontaktperson tlf.: 
29631667
Kontaktperson e-mail: