Opgraderingskursus

Målgruppe

Kurset henvender sig til dem, der er uddannet efter den gamle struktur efter 2009 og som ønsker at komme ind i den nye struktur. 

Beskrivelse

Opgraderingen består i en session, hvor den nye viden og de nye værdier inden for det at være træner diskuteres. Centralt for kurset er udarbejdelse og diskussion af kursisternes trænerfilosofier. Der vil være stor vægt på, at deltagerne får taletid og udfordrer sig selv og hinanden på trænergerningen og måden at gøre tingene på.

Temaer

  • Trænerfilosofi
  • Aldersrelateret træning

Kursusforløb​

Kurset er et aftenkursus på 4-5 timer, der afholdes fredagen før sæsonens første uddannelsesweekend, således at opgraderingskursisten kan fortsætte på fx BTDK's Klubtræneruddannelse.

På kurset er der altid to undervisere, der er vant til at facilitere en undervisning med meget erfarne trænere.

Læseplan og undervisningsmaterialer

Det forventes at kursisterne har sat sig ind i stoffet inden de møder på kursus. Læseplanen for Opgraderingskurset kan hentes her.

På Opgraderingskurset tages der udgangspunkt i, at kursisten har stor praktisk erfaring og teoretisk viden indenfor trænergerningen. Centralt for BTDK's træneruddannelse BTDK's Lærebog for Bordtennistrænere, der kan fås på kurset, hvis man ønsker dette. Den kan også downloades og/eller læses digitalt her (link kommer).

I øvrigt udgør følgende det teoretiske fundament for BTDK's træneruddannelser: Team Danmarks bog ATK 2.0, DIFs hæfte Gode Idrætsmiljøer for Piger, Parasport Danmarks hæfte Træning i Parabordtennis, BTDK's Trænerblok, samt Center for Ludomanis hæfte Spil Til Stregen. ATK 2.0 udleveres først på Klubtræneruddannelsen. 

Kursuspris, hyppighed og lokalitet

Opgraderingskurset koster 570 kr

Typisk afholdes Opgraderingskurset en gang årligt fredagen før en af  BTDK's uddannelsesweekender (oktober/november og februar/marts).

Tilmelding sker på bordtennisportalen. Deltagelse tillades kun ved tildeling af merit og alle tilmeldinger gennemgås derfor af BTDK.

Uddannelsestrin

Jf. konverteringsmodellen, så er det forskelligt, hvor den enkelte opgraderingskursist indplaceres efter deltagelse på Opgraderingskurset. Dette oplyses individuelt til kursisten af BTDK.

Kontakt

Har du spørgsmål til ovenstående så kontakt udviklingskonsulent Jeppe Damsgaard, tlf. 43 26 21 17, jld@bordtennisdanmark.dk.