Referat fra vækstteammøde Storkøbenhavn

Amagerhallen 28.10.20

Deltagere: Lars Høgsberg og Lars Starcke (Gladsaxe BTK), Pernille Hvass og Stig Jensen (Amager BTK), Marjan Yousefi (AIF), Kim Holm Pedersen og Michael Ryding (Brøndby BC), Ivan og John Nielsen (Frederiksberg BTK), Victor Lynge og Lars Tvermose (Hvidovre BTK), Dennis Skaarup (Kbh og Brønshøj BTK), Preben Larsen og Louise Jakobsen (Greve BTK), Jeppe Damsgaard, BTDK-konsulent.

Afbud: Herlev BTK, Rødovre BTK

Formålet med mødet var at brainstorme og blive konkrete på, hvilke aktiviteter, vækstteamet skal fokusere på at udføre i fællesskab.

Dagsorden for mødet var:

  1. Kort briefing fra Dennis omkring Ledergruppens netop afholdte strategiseminar
  2. Aktivitetsworkshop

 

  1. Strategiseminar

DIF og de forskellige idrætsforbund har i efteråret 2020 påbegyndt udarbejdelsen af den kommende strategiaftale for næste støtteperiode (2022-2025). Det er på baggrund af denne strategiaftale med DIF at BTDK modtager støttemidler.

For at den fremtidige strategi skal have fodfæste i klubberne og regionerne, er det vigtigt, at processen kommer i gang i god tid. Derfor samledes Ledergruppen til et strategiseminar i Faaborg, hvor man tog de første spadestik til en strategi og samtidig etablerede en styregruppe for strategiudviklingsprocessen. Ledergruppen udgøres af BTDKs bestyrelse og repræsentanter fra BTDKs ni regionale vækstteams, som derfor bliver klubbernes talerør ind i Ledergruppen og derved forbundet fremtidige strategiske valg. Dette er endnu et godt argument for at klubberne deltager aktivt i deres vækstteam, da det giver dem en ”stemme” ift. forbundets fremtidige udvikling. (Det er planen, at klublederne involveres endnu mere via ungdoms- og bordtenniskonferencer i løbet af sæsonen. Det har corona-situationen dog forhindret i denne omgang).

Man blev på strategiseminaret enige om fire strategiske spor:

Spor 1. Vækstteams og klubudvikling

Spor 2. Ungdomsstrategi der består af Træner- og talentudvikling, Ungdomsevents og camps, nye konkurrenceformer og koordineret pigeindsats

Spor 3. 60+ vækst og forskningssamarbejde om bordtennis som sundhedsforbedrende- og aldringsudsættende sport

Sport 4. Digitalisering, kommunikation og formidling.

Se video om strategiseminaret her for mere information om indholdet. Der vil desuden udgive strategidokumenter i fremtiden, der uddyber ovenstående. Er man yderligere interesseret i indholdet, kan man tage fat i vækstteamleder Dennis Skaarup, København/Brønshøj Bordtennis.

 

  1. Aktivitetsworkshop

Til at brainstorme omkring vækstteamets fællesaktiviteter benyttede vi en aktivitets-matrix, der tager udgangspunkt i målgrupper. Målgrupperne var: (1) Bestyrelse/klubleder, (2) ungdomsmedlemmer og (3) trænere.

Mødet inddeltes i tre grupper, der hver arbejdede med en enkelt målgruppe og udfyldte matrixen. Centralt for arbejdet var udgangspunktet i målet om at skabe gode oplevelser og stærke fællesskaber, samt at fokus var på, hvad vækstteamets klubber i fællesskab kunne have gevinst af at prioritere.

Nuværende medlemmer Nye medlemmer
Nuværende aktiviteter
Nye aktiviteter

 

Efter gruppearbejdet samledes vækstteamet igen og delte det man var kommet frem til, samt prioriterede i indsatserne.

Gruppe 1: Bestyrelse/klubledere

Nuværende bestyrelser/klubledere Nye bestyrelser/klubledere
Nuværende aktiviteter Der er ingen organiseret aktivitet for nuværende eller nye klubledere og bestyrelser
Nye aktiviteter ·    Bestyrelsesseminar m. forskellige temaer.

·    Sparring/vidensdeling på bestyrelsesniveau.

·    Fælles adgang til administrative systemer.

·    Delt prof. Ansat

·    ”Formandsskole” – tilbud om mentorordning.

·    Turbointroforløb.

 

Prioritering af ovenstående:

  1. Bestyrelsesseminar og sparringsaftner
    1. Seminarer kunne være på en weekenddag med seks timer, fordelt på tre timer med tema/casearbejde plus tre timer med åben sparring.
    2. Sparringsaftner kunne være hverdage, to-tre timer, enten med tema eller åben sparring.
  2. Delt professionelt ansat. Enten en træner, som kunne fordeles mellem klubberne og samtidig kunne stå for organisering af fælles aktiviteter i større skala. Det kunne også være en administrativt ansat til at stå for dagligdags drift af klubberne.

Det er et område, som kræver meget, men som samtidig også har stor effekt på, hvad de frivillige så kan bruge energien på.

  1. Fælles administrativt system, fx holdsport.

 

Gruppe 2: Ungdomsmedlemmer

Nuværende medlemmer Nye medlemmer
Nuværende aktiviteter ·    Holdturnering

·    Lejre (få)

·    Stævner

·    Klubtræning

·    Pointstævner

 

Nye aktiviteter ·    Skills – mindre konkurrence, mere færdighed.

·    Færre konkurrencebaserede events.

·    Flere lejre – Specifikke målgrupper

·    Træningssamarbejde

·    Gøre holdkampe til noget mere (events, social aktivitet bagefter e.l.)

 

·    ”færdighedsevents” – gode oplevelser

·    Træningssamarbejde

Prioritering af ovenstående:

  1. Klubberne vil prioritere at deltage med spillere, trænere og frivillige (og evt. faciliteter) til BTDKs ungdomsevents d. 22. november.
  2. Arbejde på at gøre holdkampe mere ”oplevelsesrige”, ved at lave noget mere ifm. holdkampen. Lige handler det meget om at spille kampene og så er det det. Man kunne godt finde på noget mere, som kunne gøre dagen endnu sjovere, fx lave nogle færdighedsøvelser, som man kan lave før/sideløbende/bagefter. Det kunne også være noget mere socialt.
  3. Træningssamarbejde. Man skal overveje hvilke målgrupper, det er mest relevant for ift. effekt. Altså hvem skal vi lave træningssamarbejde omkring, så vi oplever størst effekt ift. ungdomsvækst/fastholdelse?

Gruppe 3: Trænere

Nuværende trænere Nye trænere
Nuværende aktiviteter ·    Trænerkurser

·    Ustruktureret videndeling

·    Trænerkurser
Nye aktiviteter ·    Aften-/dagskurser, foredrag, seminarer, netværksmøder.

·    Specialkurser (teknik, fysisk, taktisk, mental, social, pædagogik osv.)

·    Større fleksibilitet i trænerudd.

·    Intern træner-”spotning”

Fokus på sociale og pædagogiske kompetencer, før bordtenniskompetencer.

·   Fuldtidstræner i regionen, der bl.a. står for udvikling af klubtrænere.

Prioritering af ovenstående:

  1. Aftensamling på træningslejre. Tre timer om et specifikt tema. Evt. forudgående praktisk deltagelse på træningslejren.

Hvornår: juleferie

Målgruppe af trænere: bred målgruppe, både nye og erfarne.

Målsætning: 70% af klubberne er repræsenteret.

  1. Strukturer på trænersamlinger. Mål: 4 tilbud pr. sæson.

Næste skridt:

  • Jeppe står for struktur omkring bestyrelsesmålgruppen. Der indkaldes til et heldagsseminar i feb/marts, via Doodle. Det vil være en lørdag eller søndag.
  • Jeppe vil desuden arbejde på, at vi kan afholde et eller flere aftenmøder for klubledere, der har lyst, hvor der enten arbejdes med specifikke temaer (fx Holdsport.dk) eller fri sparring, inden heldagsseminaret i feb/marts.
  • Dennis står for den første trænersamling (inkl. tema), der afholdes i juleferien, såfremt corona tillader det.
  • Målet er, at alle klubber deltager med så mange spillere som muligt på ungdomsevents d. 22. nov.
  • Næste vækstteammøde afholdes i januar 2021. Her evalueres træner- og spillerindsatsen og der planlægges fremadrettet for de to målgrupper.

Corona:

Pga. corona-restriktioner kan vi være ude for at hverken events eller træningslejre bliver til noget. Derfor kan vi risikere at stå i januar uden reelt at have gennemført nogle aktiviteter og derved heller ikke have gjort noget for at udvikle regionen. Det er alle bevidste omkring og erkender.

Referat, Jeppe Damsgaard