1-2-træner
For nye og uprøvede trænerspirer i alle aldre.
1-2-træner
8 timers kursus, som afholdes ude i klubben.
Tilmeld til 1-2-træner
Tilmeld her
Tidligere
Næste
You are here:

1-2-trænerkursus

Undervisere: Søren Andersen, Lars Eckeroth, Benny Berthelsen, Marielle Nielsen, Rasmus Klein-Døssing

Temaerne på kurset

Kursusbeskrivelse

1-2-Træneren opnår basale forudsætninger for at starte trænergerningen på et træningshold, ideelt set som hjælpetræner, men er også i stand til at sammensætte simple træningsøvelser og har en forståelse for, hvad der er vigtigt som træner. 

Det anbefales dog kraftigt, at 1-2-træneren kommer videre på Basistrænerkursus inden han/hun står med sit eget træningshold. 

FAQ

Kurset er for helt nye trænere/hjælpetrænere (ideelt til unge 14-17 år, forældre eller 60+). Træneren har typisk ingen eller kun sparsom trænererfaring i forvejen. Kursusisten kan starte fra 14-årsalderen.

På kurset udleveres BTDKs 1-2-trænerhæfte, der indeholder bordtennisspecifikke temaer, DIFs 1-2-trænerhæfte, der tager en mere generel tilgang til trænergerningen, samt DIFs øvelseskort, der giver gode eksempler på små fysiske øvelser, der har en legende tilgang. Desuden udleveres BTDKs Det’Batter kompendium som en bonus, der giver en større indsigt i hvordan træneren skal bære sig ad med at fastholde børn i bordtennis og derudover et redskabsafsnit med en masse bordtennisøvelser til alle niveauer.

De fleste kommuner giver tilskud i større eller mindre grad, til foreninger, der har sendt trænere på kursus. 

Der er to muligheder:

  1. Enten er BTDK vært og sender en underviser, der afholder kurset over en dag á 8 timer. 
  2. En klub med en kompetent træner er vært for kurset og træneren står for afholdelsen af kurset. BTDK leverer materialerne, der skal udleveres til kursisterne, samt en lærervejledning til træneren, så vedkommende er i stand til at afholde et kursus på niveau med det forventede. Kurset kan deles op i 2×4 timer, så hver del kan afholdes på to seperate aftener og måske passe bedre ind i hverdagen.