Basistræner
For træneren, der har ansvar for eget træningshold.
Basistræner
Basistræner
Tilmeld her
Tidligere
Næste
You are here:

Basistrænerkursus

Undervisere: Søren Andersen, Lars Eckeroth, Lars-Henrik Sloth, Vilmer Funch, Rasmus Klein-Døssing

Temaerne på kurset

Kursusbeskrivelse

Basistræneren opnår forståelse af læring som et redskab og trænerens rolle i et træningsmiljø. Træneren finder ud af, hvilken trænertype vedkommende er. Træneren bliver i stand til at kunne tilrettelægge et træningspas ud fra et aldersrelateret perspektiv og forstå mekanismer der fastholder spillere i udviklingsmiljøet. Træneren skal kunne samarbejde med flere trænere, klubledelse og forældre.

FAQ

Kurset henvender sig til dem, der gerne vil starte som træner på et træningshold og som ingen eller nogen erfaring har med trænergerningen. Kursisten kan starte fra 15-årsalderen, der kan søges dispensation for aldersgrænsen.

Det forventes at kursisterne har sat sig ind i stoffet inden de møder på kursus. Læseplanen for Basistræneruddannelsen kan hentes her.

På Basistræneruddannelsen benyttes flere bøger og hæfter. Centralt for uddannelsen er BTDK’s Lærebog for Bordtennistrænere, der udleveres fysisk på kurset. Den kan downloades og/eller læses digitalt her.

I øvrigt benyttes Team Danmarks bog ATK 2.0, DIFs hæfte Gode Idrætsmiljøer for Piger, Parasport Danmarks hæfte Træning i Parabordtennis, BTDK’s Trænerblok, samt Center for Ludomanis hæfte Spil Til Stregen. Træning i parabordtennis, Trænerblokken og Spil Til Stregen, udleveres alle på kurset. Gode Idrætsmiljøer for Piger findes ikke længere i trykt format og kan derfor kun læses digitalt.

De fleste kommuner giver tilskud i større eller mindre grad, til foreninger, der har sendt trænere på kursus.