Sartz om Zagreb Open

Ved weekendens turnering i Zagreb var det Groth der gik længst, men unge Tobias Rasmussen som imponerede mest. I sin gruppe slog han bl.a. Borna Kovac (NED) med 4-3. Samme Kovac mødte KBTK i årets ettu-cup, og her besejrede han både Omar Assar og Daniel Kosiba. I 1.runde blev det til et 2-4 nederlag til Platonov (BLR), men kampen var helt lige og kunne være gået til begge sider. Sportschef Peter Sartz var coach i Zagreb: Tobias gør en fremragende turnering. Han er en smart spiller, der formår at ændre taktikken undervejs i kampene, og så gør han ikke spillet sværere end det er. Han kører på uanset hvem han møder og hvad det står, og det er tit frustrerende for modstanderen.

Mod Platonov spillede Tobias uden coach da Groth spillede samtidig, men Tobias er med til 2-2 og har chancer til 3-3. I U21 blev det til to tætte 2-3 nederlag og en klar sejr. Sartz: I U21 savner Tobias at kunne skabe mere fart selv, specielt med forhånden. Det er noget vi skal arbejde med frem mod U-EM og længere frem.

Om de andre danskere siger Sartz: Det er en interessant turnering! En spiller som Groth får her muligheden for at spille under det pres med at skulle vinde, som han ikke får alt for ofte. I Zagreb manglede han lige de sidste 5-7% for at kunne spille med om sejren. Men en godkendt turnering!

Ittf artikel, bl.a. om Tobias Rasmussen.

Mens der er drenge/pige turnering i Danmark er nogle af de bedste juniorer og seniorer til turnering i Zagreb. Kasper Sternberg tabte i 3. runde til Roko Tokic fra Kroatien med 1-4, mens Jonathan Groth tabte i 1/4-finalen til svenske Jon Persson. Begge havde forinden vundet ganske klare sejre over bl.a.Hachard (FRA) og Madrid (MEX). Se mere her.

I U21 var det igen 1/4-finalen som blev endestation for Groth. Denne gang var det franske Robinot som var for stærk, og Groth tabte med 0-4. Se mere her.

Mie Jacobsen vandt sin gruppe i U21, men tabte den afgørende kval-kamp om at gå ind i hovedturneringen. Rumænske Vincze besejrede Mie med 3-0. Se mere her.

Rød linje 

Unge Tobias Rasmussen imponerede stort i kvallifikationen ved World touren i Zagreb. Begge kampe blev vundet, og begge over spillere som ligger langt højere på verdensranglisten. Tobias er nu klar til 1. runde imorgen, hvor modstanderen er Pavel Platonov. I 1.runde træder Jonathan Groth og Kasper Sternberg ligeledes ind.

Mie Jacobsen og Claus Schou formåede ikke at kvallificere sig. Claus tabte begge sine kampe i gruppen, mens Mie tabte én enkelt.

Se alle resultater fra turneringen her.

Rød linje

Imorgen starter World Tour turneringen Zagreb Open, og Danmark er repræsenteret ved 4 herrespillere og en damespiller. Hvor Mie Jacobsen er ene om at vise Danmark frem i damerækken, skal Jonathan Groth, Kasper Sternberg, Tobias Rasmussen og Claus Schou forsøge at slå sig igennem et meget homogent felt i herrerækken. Jonathan Groth (4) og Kasper Sternberg (19) er seedet direkte ind i hovedturneringen som starter fredag, mens de andre danskere skal spille kvallifikation torsdag.

Jonathan er desuden topseedet i U21-rækken, hvor nærmest rangeret spiller er Romain Lorentz (FRA) som nr. 167.

www.ittf.com kan turneringen som sædvanligt følges.

Rød linje

Forfatter: Christoffer Petersen
Kontaktperson tlf.: 40 25 49 97
Kontaktperson e-mail: peter.sartz@dbtu.dk