TEAM RISING STARS

TEAM RISING STARS

You are here:

Formål

Formålet er, at skabe en gruppe og et miljø omkring unge talentfulde paraspillere, der gør, at mulighederne for udvikling hos den enkelte spiller er de samme som på frisksiden. Struktureret træning og succesfuld inklusion i bordtennisklubberne skal skabe det bordtennismæssige fundament, der skal kunne bære spillerne ind i den nationale turneringsverden, og på sigt repræsentere landsholdet ved internationale mesterskaber.
I samarbejde med forskellige organisationer vil vi udvide satsningen løbende, og ved kontinuerlig rekruttering vil vi bygge en så stor og homogen gruppe som muligt.
Vi er overbeviste om, at hvis unge talentfulde paraspillere får samme muligheder som tilsvarende børn og unge fra friskidrætten, så kan vi opnå samme imponerende resultater i fremtiden, som parabordtennis har været garant for de sidste mange år.

 

Koncept

Satsningen består af følgende stadier:

  1. Alle interesserede deltagere (og deres forældre) inviteres ind til en snak og en prøvetræning. Det vi kigger efter, er primært de motoriske færdigheder, for bordtennis er en kompleks idrætsgren, hvor motorikken og koordinationen betyder rigtig meget. Hvis det viser sig, at bordtennis ikke skulle være den rigtige idrætsgren, så hjælper vi med at skabe muligheden for at prøve en anden idræt.
  2. Hvis vi ser, at de motoriske færdigheder er tilstrækkelige, så informerer vi om onsdagstræningen, de månedlige lørdagstræninger samt vores krav om, at man efter en prøveperiode, skal indmeldes i den lokale klub og træne mindst en gang om ugen. Alt sammen er noget vi hjælper med. På samme måde står vi for at skaffe det rigtige bat og materiale, så hver enkelt spiller får en så god start på bordtenniskarrieren som mulig.
  3. Når trænerteamet føler, at tidspunktet for at deltage ved forskellige turneringer er det rette, så hjælper vi hver enkelt spiller og familie med at komme i gang på en god måde. Oplevelsen med børneidræt på turneringsniveau kan være en stor omvæltning og alt afhængig af barnets funktionsnedsættelse, kan der være behov for at tage enkelte forholdsregler. Processen sker i samarbejde med trænerteamet.

 

 

Træningen

Rising Stars startede i Brøndby, men har siden udvidet til også at omfatte Odense (OB Bordtennis) samt Aarhus (Viby BTK).

Der trænes faste dage én gang om ugen samt en fælles lørdagssamling i Brøndby én gang om måneden.
Træningen består af opvarmning, hvor der primært trænes koordination, let bevægelse, kaste/gribe og teamwork.
Derfra er det bordtennis i form af kinatræning, som er en træning med en træner, som hele tiden skyder bolde over på den anden side.
Til slut er der forskellige holdopgaver, konkurrencer og lege.

  

Teamet

Teamet bag og omkring Rising Stars vokser i takt med gruppen:

 

Brøndby:

Christoffer Petersen – Initiativtager og landstræner
Tidligere professionel bordtennisspiller og mangeårig landsholdsspiller. Tidligere ungdomslandstræner i BTDK.

Peter Rosenmeier – Initiativtager og rekrutteringsansvarlig
Peter er parabordtennis’ største navn gennem tiderne og et af parasportens største navne, og deltager på enkelte træninger som inspiration.

Trænerteam:
Nicoline Koefoed
Louise Jakobsen
Jesper Møller
Anders G. Nielsen
Kasper Rasmussen

 

Odense:

Trænerteam:
Rasmus Klein Døssing – Ansvarlig træner
Frederik – Talenttræner

Aarhus:

Trænerteam:
Simon Nykjær – Ansvarlig træner

 

Kontakt

Er du interesseret i at høre mere, så kan du altid kontakte Peter Rosenmeier på pro@parasport.dk

På vores Facebookside: ”Parabordtennis Danmark”, kan du bl.a. følge med i træningen af Rising Stars. Ta’ et kig på facebooksiden og giv os gerne et ”Like”.