TEAM RISING STARS

TEAM RISING STARS

You are here:

Formål
At skabe en gruppe og et miljø omkring unge talentfulde paraspillere, der gør, at mulighederne for udvikling hos den enkelte spiller er de samme som på frisksiden. Struktureret træning og succesfuld inklusion i bordtennisklubberne skal skabe det bordtennismæssige fundament, der skal kunne bære spillerne ind i den nationale turneringsverden, og på sigt repræsentere landsholdet ved internationale mesterskaber.
I samarbejde med forskellige organisationer vil vi udvide satsningen løbende, og ved kontinuerlig rekruttering vil vi bygge en så stor og homogen gruppe som muligt.
Vi er overbeviste om, at hvis unge talentfulde paraspillere får samme muligheder som tilsvarende børn og unge fra friskidrætten, så kan vi opnå samme imponerende resultater i fremtiden, som parabordtennis har været garant for de sidste mange år.

Koncept
Satsningen består af følgende stadier:
1) Alle interesserede deltagere (og deres forældre) inviteres ind til en snak og en prøvetræning. Det vi kigger efter er primært de motoriske færdigheder, for bordtennis er en kompleks idrætsgren, hvor motorikken og koordinationen betyder rigtig meget. Hvis det viser sig, at bordtennis ikke skulle være den rigtige idrætsgren, så hjælper vi med at skabe muligheden for at prøve en anden idræt.
2) Hvis vi ser, at de motoriske færdigheder er tilstrækkelige, så informerer vi om onsdagstræningen, de månedlige lørdagstræninger samt vores krav om, at man efter en prøveperiode, skal indmeldes i den lokale klub og træne mindst en gang om ugen. Alt sammen er noget vi hjælper med. På samme måde står vi for at skaffe det rigtige bat og materiale, så hver enkelt spiller får en så god start på bordtenniskarrieren som mulig.
3) Når trænerteamet føler, at tidspunktet for at deltage ved forskellige turneringer er det rette, så hjælper vi hver enkelt spiller og familie med at komme i gang på en god måde. Oplevelsen med børneidræt på turneringsniveau kan være en stor omvæltning og alt afhængig af barnets funktionsnedsættelse, kan der være behov for at tage enkelte forholdsregler. Processen sker i samarbejde med trænerteamet.

Træningen
Hele gruppen træner hver onsdag i idrættens hus Brøndby fra kl. 16.00-17.30 samt en lørdag om måneden fra kl. 9.30-15.45.
Træningen består af opvarmning, hvor der primært trænes koordination, let bevægelse, kaste/gribe og teamwork.
Derfra er det bordtennis i form af kinatræning, som er en træning med en træner, som hele tiden skyder bolde over på den anden side.
Til slut er der forskellige holdopgaver, konkurrencer og lege.

Teamet
Teamet bag og omkring Rising Stars vokser i takt med gruppen:

Christoffer Petersen, initiativtager og landstræner: Tidligere professionel bordtennisspiller og mangeårig landsholdsspiller. Tidligere ungdomslandstræner i DBTU.
Nicoline Koefoed, talenttræner: Tidligere ungdoms- og seniorlandsholdsspiller for Danmark.
Louise Jakobsen, talenttræner: Tidligere ungdomslandsholdsspiller med flere års trænererfaring.
Peter Rosenmeier, initiativtager på projektet. Peter er parabordtennis’ største navn gennem tiderne og et af parasportens største navne, og deltager på enkelte træninger som inspiration.

Derudover har vi talent- og gæstetrænere tilknyttet efter behov.
Vi har store ambitioner med dette tiltag, og hvis du kunne tænke dig at prøve, om netop denne gruppe kunne være noget for dig, så tag kontakt til Peter Rosenmeier.

Du kan læse mere om projektet her

På vores Facebookgruppe: ”Parabordtennis Danmark”, kan du bl.a. følge med i træningen af Rising Stars gruppen. Kig ind og giv os gerne et ”Like”.

Vi ses i hallen!