PRØV PING PONG!

PRØV
PING PONG!

You are here:

Ping Pong - lige vilkår og ingen aDGANGSBARRIEREr

Normal bordtennis kan også suppleres af Ping Pong (sandpapirsbordtennis). Se en duel fra verdensmesterskaberne i Ping Pong i videoen nedenfor.

Afspil video

1 - Hvem kan spille Ping Pong?

En del af Ping Pong (sandpapirbordtennis) konceptet er, at der ingen adgangsbarrierer er. ALLE kan spille uanset alder, køn, niveau eller licens og ALLE kan deltage i nationale og internationale turneringer. Herudover prøver Ping Pong at skabe lige vilkår for alle, idet alle spiller med identiske bat.

2 - Hvorfor spille Ping Pong?

Ping Pong er en alternativ sportsgren til bordtennis, hvor der er en lav friktion mellem bat og bold. Det vil sige, at det er svære at lave skru, hvilket skaber en sport med lige vilkår for alle, og det giver et helt andet spil end almindelig bordtennis med bl.a. længere dueller, andre teknikker og taktikker samt er fysisk mere krævende.

3 - Hvad er Ping Pong?

Siden 2011 har bordtennis og Ping Pong været to separate sportsgrene, hvor bordtennis spilles med et selvvalgt bat med svamp og gummi, og Ping Pong spilles udelukkede med identiske bat belagt med sandpapir. Før 2011 var begge samlet under en sportsgren.

Herudover er der nogle få regler, som adskiller Ping Pong fra bordtennis, bl.a. at der spilles med identiske sandpapirsbat, der spilles til 15 point i hvert sæt (14-14 er afgørende bold), der byttes bat mellem hvert sæt, der kan tages ”dobbeltpoint” og det er ikke muligt at tage timeout. Du kan læse reglerne her.

OBS: Ping Pong reglerne her har ingen tilknytning til den bordtennisform, hvor man spiller bolden ned i egen bordhalvdel og konstant ”server” til hinanden.

4 - Vil du prøve Ping Pong?

Det er muligt at spille Ping Pong ude i vores over 200 bordtennisklubber, men der findes ingen rene Ping Pong-klubber i Danmark. Bordtennisklubberne kan have forskellige tilbud og forskellige aldersgrupper. I Danmark er der lige nu ikke andre Ping Pong-stævner end DM, men der findes internationale stævner.

Til DM i Ping Pong får du udleveret et sandpapirsbat fra arrangørerne, men du kan købe et Sanwei WCPP Sandpapirsbat til at træne med, som er det officielle sandpapirsbat, der bliver brugt ved DM i Ping Pong og internationale stævner, her.

OBS: Der er stor forskel på et nyt- og brugt sandpapirsbat, da et nyt sandpapirsbat, med sin ruhed, kan genere mere skru, hvilket er gavnligt i det offensive spil.