Hvad er Bordtennis Danmark?

Hvad er Bordtennis Danmark?

You are here:

Klubberne er kerneopgaven

Bordtennis Danmark (BTDK) er et idrætsforbund bestående af klubber med det fælles formål om at udbrede bordtennissporten i Danmark til glæde og gavn for spillere, trænere, ledere og øvrige aktører i bordtennissporten. I 2021 er der ca. 9.500 medlemmer fordelt på lidt over 200 klubber.

BTDK ønsker at fremme sunde fællesskaber overalt i sporten; fra begynder- til eliteniveau. Det skal være sjovt for spillere, trænere og frivillige at være med i dansk bordtennis. Sammen gør vi hinanden bedre!

Forbundets kerneopgaver er afholdelse af landskampe og Danmarksmesterskaber såvel som at gennemføre trænerkurser, ungdomsevents, Skole OL og medvirke til at sikre gode udviklingsmiljøer lokalt i klubberne. Det er også BTDK’s ansvar at fastsætte turneringsreglement og øvrige regler i dansk bordtennis. 

Nationale og internationale fora

BTDK er medlem af Danmark’s Idrætsforbund (DIF), International Table Tennis Federation (ITTF), European Table Tennis Union (ETTU) og North European Table Tennis Union (NETU).

I de nævnte fora arbejder BTDK for at fremme dansk bordtennis, herunder danske spilleres vilkår i internationale sammenhænge, som er vidt forskellige alt afhængig af, hvilken verdensdel man spiller bordtennis i.

Organisationen

Herunder ses et organisationsdiagram for BTDK, som viser strukturen i organisationen og skaber et overblik over de enkelte jobfunktioner i BTDK. Find medarbejdere, faggrupper, ledergruppe m.m. under ‘Kontakt os‘.