Spottog og Svenningsen

David Hindersson har sendt en rapport samt evaluering fra sidstedagen af mini EM:

Sidste gruppe inden slutspil:

Peter var havnet i gruppe med en franskmand som godt kunne ligne en kommende vinder af turneringen. Han var simpelthen bare bedre i alle spillets facetter. Peter fik dog kæmpet sig til sætsejr i 3. sæt og godkendt indsats af Peter at forsøge selv om modstanden var stor. Hefter ventede svenske Robert Klingspor-Matsson – og han var desværre mere klar end Peter som aldrig kom ind i kampen. Magnus var som 3’er dagen inden i puljen på forhånd sikker på at få to svære kampe. Første kamp var mod en englænder. Magnus var totalt væk i de første sæt og så hjalp det desværre ikke at han spillede 3 rigtigt flotte sæt herefter, da han tabte 11-9 i 5. sæt. Magnus fik vist at han også har et højt topniveau og desuden stærkt at kæmpe sig tilbage fra 0-2 i sæt. 2. kamp mod en franskmand blev tabt 3-1. Her var Magnus igen ikke klar fra start og det bliver altså for svært. 3. og 4. sæt i denne kamp klart godkendt.

Consolation grupper:

Både Magnus og Peter vandt deres grupper. Peter vinder 2*3-0 mod spillere han skal slå. Magnus er presset mod samme ungarer som Peter slog i den indledende gruppe. Han får dog lukket kampen 3-1 og dermed sikret en fin sejr. Ungareren er god i nogle momenter af spillet og kunne man spille uden om dem kunne han låses. Det lykkedes Magnus fint med.

Consolation 1/16:
Magnus taber til en fransk klubspiller 3-1. De første 2 sæt igen hurtigt, men han kom lidt bedre med. Der var dog aldrig rigtig tvivl om udfaldet. Peter møder en spiller fra Israel som er fysisk markant større end Peter. Det er betyder at han slår hårdere, men til gengæld kunne han låses ved smart returspil. Peter var totalt fraværende indtil 0-2 i sæt og 3-7. Pludselig besluttede Peter sig for at spille boldene sikkert på bordet og det var nok til at vende kampen. Foran 4-0 i afgørende sæt tog modstanderen time-out. Det var smart for 2 minutter senere stod det 4-10. Øv øv.

Sidste placeringskamp:

En ligegyldig mærkelig kamp som de franske arrangører havde valgt at placere. Uanset udfaldet var man færdig og man får ingen placering. Den skulle dog spilles og det blev den så. Magnus taber 0-3 til en englænder mens Peter taber 1-3 til en franskmand. Begge spillere bar præg af at være trætte.

Evaluering:

Her efter en turnering med så mange kampe står man tilbage med en masse svar. Et af dem er at både Magnus og Peter kan spille med mod mange, men samtidig har et bundniveau som er for lavt.Peter spillede rigtig flot på førstedagen hvor han vinder 4 kampe rimelig sikkert og taber to gange 3-2 mod spillere som hører til blandt de 10-20 bedste. Desværre har Peter svært ved at spille kampene til ende og han bliver passiv når kampene skal afgøres. Synd, for en sejr i en af de 2 kampe havde givet en 1. plads i gruppen og dermed væsentlig lettere lodtrækning længere frem. På andendagen kom Peter aldrig op i niveau og forskellen mellem top og bund er desværre for stor. Også løbet af kampene. Der er ikke råd til at forære et sæt væk i mange kampe når spillerne er jævnbyrdige. Magnus spiller ligeledes rigtig godt i perioder, men falder også ud af kampene. Han viser i perioder at han kan være med når hovedet er på plads, men når han ikke er 100% fokuseret er der for lang vej til topniveau. Alt i alt har begge spillere lært en masse af at spille mod mange nye spillere. De har set hvad der skal til og de har set hvordan de bedste er 100% fokuserede hver bold. Spillemæssigt er der ligeledes kommet nogle svar og begge har fået nogle ting de ved de skal hjem og arbejde med.

Rød linje

Coach David Hindersson har sendt følgende fra rapport fra mini-EMs første dag:

Første pulje:

Peter vinder over en ungarer og en franskmand. Begge med 3-1. Specielt ungareren var en god sejr. Taber i gruppefinalen mod Jonathan Zier, Sverige med 11-9 i 5. efter 2-0. Magnus taber klart til Hviderusser og vinder klart mod 2 franskmænd. Ærgerligt han ikke var bedre med mod Belarus, men første kamp og han skulle ind i turneringen.Begge videre som 2er. Kun 4’eren røg til consolation.

Anden pulje:

Peter bliver igen 2’er. Vinder over Estland og Frankrig. Begge kampe han skal vinde. Taber til god Ukranier 3-2 efter 2-1. De første 3 sæt var rigtig gode her. Men som mod svenskeren bliver han passiv. Magnus bliver 3’er efter at have tabt 2 gange 3-0 til Frankrig og Israel. Ingen af dem var så gode at han var chanceløs, men fokus var det ikke 100 % i perioder – og så tager de chancen. Slog en fra Wales nemt 3-0.

Begge er altså med de i 24 grupper á 3 spillere i morgen. 1-2 i disse går videre til 16 grupper á 3 spillere hvor fra 1-2 (32 spillere) så går til main draw.

Rød linje

På fredag begynder det uofficielle EM for Yngre Drenge spillere i Schiltigheim, Frankrig. Her skal Peter Svenningsen, Virum og Magnus Spottog, Holme-Olstrup repræsentere de danske farver. For begges vedkommende gælder, at det er den første store internationale turnering de deltager i. Peter og Magnus tilbragt sommeren med en masse træning, og det bliver spændende at se hvor langt de er kommet i forhold til den europæiske Yngre Drenge top.

Ved turneringen spilles der om alle pladser, hvilket betyder at der skal spilles relativt mange kampe i løbet af kort tid. Den første og vigtigste udfordring, bliver derfor at holde fokus og give alt i alle kampe. Såfremt det lykkes, har både Peter og Magnus et niveau, der gør at de kan presse de fleste. Omvendt kan de også tabe til de fleste hvis ikke de er på 100%.

Træner på turen er David Hindersson.

Lidt info om mini EM:
– Der deltager spillere fra 32 lande
– I Yngre Drenge rækken er der 116 deltagere
– Anders Lind, København har tidligere vundet turneringen
– Læs mere på www.eurominichamps.com

David vil undervejs sende opdateringer fra turneringen som vil kunne følges via DBTU’s Facebookside. Det er ikke nødvendigt at være på bruger for at kunne følge med.

Peter Svenningsen under UDM i Hillerød 2013.

Forfatter: Christoffer Petersen
Kontaktperson tlf.: 31 60 06 67