Succes for Walløe

Truppen bestod af Patrick Otte (Esbjerg BTK), Kenneth Bech (Vestegnens BTK), Brian Nielsen (BTK 75) og så var der debut til Sophie Walløe (Ballerup BTK). Sophie, der i juli måned var til ungdoms-EM, ligeledes i Ostrava, er født med hofteproblemer. Disse hofteproblemer gør, at Sophie, i Tjekkiet, blev klassificeret ind i klasse 10, som er klassen for spillere med mindst handicap. Klasse 10 er også klassen hvor den polske verdensstjerne Natalia Partyka, som mange sikkert kan huske fra OL, spiller.

I singlespillet lykkedes det både Sophie og Brian at spille sig i finalen med imponerende sejre undervejs. Brian (klasse 6) spillede en fantastisk semifinale og vandt med 3-2 mod verdens nummer 6, britiske David Wetherill (selvsamme Wetherill som leverede den nok mest gensete bold, mere end 6 millioner visninger på You Tube, ved PL i London for et år siden: se den her). I finalen var Brian desværre nødt til at trække sig midt i første sæt, da en tidligere knæskade igen gav problemer.

Bemærkelsesværdig debut
Sophie imponerede alle igennem hele turneringen, og det blev blandt andet til imponerende sejre over Daria Saratova (Rusland) og Inna Karmaeva (Rusland), der er henholdsvis nummer 12 og 14 i verden. Sophie måtte dog give fortabt til verdens nummer 5, Alexandra Bruna (Brasilien), i finalen med cifrene 6-11, 3-11, 3-11.
En utrolig flot international debut i para-bordtennis, der viser, at Sophie, når hun spiller op til sit bedste, kan være med langt fremme i det internationale felt. ITTF lagde også mærke til Sophies indtog – læs mere her

For Kenneth Bech (klasse 8) blev det til nederlag i kvartfinalen mod belgiske Marc Ledoux. Til trods for et nederlag på 0-3 var Kenneth rigtig godt med, og han kunne med lidt held have tvunget Ledoux ud i en mere nervepirrende kamp. På vejen til kvartfinalen leverede Kenneth dog igen flere gode sejre. Brasilianske Israel Stroh, som ligger nummer 19 i verden, blev blandt andet besejret med 3-2, og Kenneth fortsætter med at kravle op på verdensranglisten, hvor han i dag indtager 30.pladsen.

Patrick Otte måtte forlade turneringen i den indledende runde efter nederlag til ukrainske Michael Popov og polske Michael Deigsler henholdsvis nummer 3 og 22 i verden.

Danmark til para-EM
Para-EM spilles i Lignano, Italien, fra den 26.september til den 5.oktober, hvor der både afvikles single- og holdturnering. Den danske trup består af:
• Peter Rosenmeier og Brian Nielsen, single og hold klasse 6
• Patrick Otte, single klasse 7 og hold klasse 8
• Kenneth Bech, single og hold klasse 8
• Sophie Walløe, single klasse 10
• Christoffer Petersen, træner
• Henrik ”Lunder” Espersen, træner
• Lars Walløe, holdleder

De danske spillere kan under turneringen følges her på hjemmesiden.

 

063 WALLOE Sophie DEN S-09 15-25-051

 

 

Forfatter: Annemarie H. Kristensen
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 11
Kontaktperson e-mail: annemarie@dbtu.dk