Brother and the other

DBTU’s udsendte har mødt tre brødrepar, der fortæller om, hvordan det er på godt og ondt at have en bror med samme interesse. De første to vi skal møde her på siden er tvillingerne Tobias og Kasper Kamph Rasmussen, der er født 26. november 1996. Brødrene har en søster på vist nok 23 år (de er slet ikke sikre på hendes alder), som ikke spiller bordtennis.

Tobias og Kasper går i 1.g på Brøndby Gymnasium. De går på en 4-årig Team Danmark linje med samfundsfag på A-niveau, idræt på B-niveau og matematik på B-niveau.
Brødrene startede med at spille bordtennis i Amager som 12-årige for bare fem år siden. Allerede året efter vandt de DM-sølv sammen i yngre drenge double på Bornholm.

Hvad er det bedste ved at have en bror, der også spiller bordtennis?
Tobias: ”Så har man altid en at træne med”
Kasper: ”Vi taler meget sammen om alt, der har med bordtennis at gøre”

Har I oplevet at sidde på bænken og håbe på at brormand tabte en kamp – måske for selv at få en kamp mere i en holdkamp?
Tobias og Kasper i stereo: ”Nej da, vi håber altid at hinanden vinder”

Jeg kan se på dem begge, at det var et besynderligt spørgsmål. De har i øvrigt ikke altid spillet på samme hold, da Tobias en sæson spillede Østserie, mens Kasper spillede Serie 1. I indeværende sæson spiller de sammen på Amagers 1. divisionshold, der er godt på vej til at spille sig op i STIGA Divisionen. De har genoptaget samarbejdet i double og har i skrivende stund bare tabt én double sammen i rækken.

Tobias har allerede haft debut på seniorlandsholdet og senest vist gode takter ved German Open, men hvordan er det egentlig for Kasper at være den bror, der ikke bliver udtaget?
Kasper: ”Jeg tænker ikke så meget over det. Det motiverer mig på en måde til at blive bedre”.
Når Tobias har været af sted til en international turnering, nyder han godt af Kaspers notater til lektierne, når han kommer hjem.

Hvad har gjort mest indtryk på jer – eller været den største oplevelse med bordtennis indtil nu?
Tobias: ”Det var for mit vedkommende helt klart German Open i november sidste år, hvor jeg vandt over Pawel Fertikowski fra Polen, der var nr. 221 på verdensranglisten”
Kasper: ”Det lyder måske lidt underligt, men for mig var det helt klart alle de fantastiske indtryk, jeg fik, da jeg første gang var med til Safirs Internationale stævne. Det var så stort og meget anderledes”

Jeg vil vide, hvem de hver især har som forbilleder, og så er det, at jeg lige pludselig tydeligt fornemmer, at de er et helt almindeligt brødrepar.
Tobias har Michael Maze og Ma Long som forbilleder. Kasper de samme to, men det får han simpelthen ikke lov til at have. ”Du skal ikke tage de samme”, siger Tobias (man er vel storebror), og Kasper må derfor tænke sig om en ekstra gang, inden han på opfordring fra Tobias tager Maze og Timo Boll som sine forbilleder.

Tobias og Kasper Rasmussen 2
Tvillingerne Kasper (tv.) og Tobias (th.) glæder sig begge over at have hinanden i bordtennissporten. På det store billede i baggrunden ses Mikkel Hindersson, hvis bror David også spiller bordtennis. Dem skal vi møde i næste interview her på hjemmesiden.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk