Pigesatsningen i Danmark

Vi skal have fokus på alle piger, og vi skal lave langt mere regionalt og lokalt samarbejde.

Vi har for tiden, en meget smal top i både junior og pigerækken. Det er der, hvor vi som organisation ikke har været dygtige nok, til at skabe en rød tråd, og hvor vi slet ikke har været dygtige nok til at udvikle nok pigespillere.

Vi skal fremover have større fokus på de enkelte pigetalenter, som er i trupperne, så de kan få maksimalt udbytte og blive forbilleder for kommende talenter. De kommende talenter skal kunne se, at den megen træning nytter noget. Det er der, vi har fejlet i forhold til, at vi ikke har piger/damer i verdenseliten.

Vi skal også have fokus på de næstbedste og få en større bredde. Talent er ikke noget, man bare kan se, der har vi taget fejl, og lytter vi lidt mere til Team Danmarks sportspsykologer, så skal vi arbejde på en meget anderledes måde end hidtil.

Vi skal fastholde langt flere piger i langt længere tid i nogle gode miljøer. Det er bl.a. det, det kommende udviklingsprojekt kommer til at omhandle.

Den gamle opskrift med kun at selektere de få skaber ikke en bred pige elitetrup. Der skal bygges op nedefra. Dette skal ske gennem lokale initiativer og regionale tiltag. Der skal et stort og udvidet samarbejde mellem DBTU trænerne og de lokale trænere. Vi skal sende vores ungdomstrænere ud i miljøerne, så de kan snakke meget mere med de lokale trænere og i fællesskab få skabt den røde tråd i pigetræningen.

Kommunikation og samarbejde, mellem de lokale klubtrænere og DBTU skal styrkes. Det er lokalt, at pigerne har de fleste træningstimer, det er lokalt, de skal udvikles. Når der nu ikke er flere piger, så skal vi regionalt have langt mere samarbejde mellem klubberne, lokalunionerne og pigerne. Sammen skal vi gøre hinanden bedre. Sammen skal vi fastholde langt flere i sporten, det sker kun ved at have et miljø til pigerne.

Vi taber alle pigerne, hvis vi fastholder den kurs, som vi har haft de sidste mange år! Glem ikke der er en vigtig pointe i at holde fast i de næstbedste piger og juniorer, således at de bedste der kommer nedefra, også har nogen at spille og træne imod.

Udviklingsprojektet er en ny vej at gå, dame/pige elitestrategien er en ny vej at gå, og de flotte tiltag ude i lokalunionerne som fælles pige træninger, pige pointstævner mv er en vej at gå. Nu skal DBTU gå forrest og vise, at de også vil pigerne.

Mon ikke vi ved fælles hjælp kan få mere gang i pigebordtennis i Danmark?

Forfatter: Pigearbejdsgruppen
Kontaktperson tlf.: 20 47 28 07
Kontaktperson e-mail: betina.koefoed@me.com