Linus Mernsten ansat

”Jeg har mere dansk end svensk mentalitet”, siger Linus Mernsten, der netop er blevet præsenteret, som den person, der i kommende tid skal stå i spidsen for de bedste danske spillere.

Linus Mernstens træner-karriere startede i Eslöv for mere end 20 år siden, hvor han bl.a. trænede en god bekendt af dansk bordtennis Cyprian Asamoah samt Henrik Olsson og Mattias Andersson.

Linus har som træner været inde over svensk landsholdsbordtennis og været landstræner i både Luxembourg, England og Spanien, og netop nu er han ansat på halv tid i Helsingborg-klubben BTK Rekord.
Den anden halve tid skal nu bruges i første omgang i resten af 2014 på at optimere de danske spilleres indsatser ved hovedsageligt hold-VM i Japan sidst i april og ved hold-EM i Portugal sidst i september. Og netop det der med at skabe resultater på kort tid har Linus Mernsten senest haft succes med i Spanien, hvor han fik til opgave at kvalificere holdet til OL i London, hvilket lykkedes.

”Vi har store forhåbninger til Linus, og ser det kun som en fordel, at han også står i spidsen for en meget god træningsgruppe i Helsingborg, hvilket kan give en synergieffekt”, udtaler DBTU’s direktør Dorte Darfelt, der glæder sig over, at de bedste spillere efterhånden har flere gode indgange til de stærke svenske træningsmiljøer. I Eslöv er Michael Maze, der har et individuelt set up frem mod hold-VM og EM, tilknyttet træningsgruppen lige som klubbens anden danske landsholdsspiller Kasper Sternberg.
”Vi håber på at resultatmålene indfries, så vi kan forlænge samarbejdet med Linus i det nye år”, siger Dorte Darfelt.

Stor udfordring

Linus er godt klar over udfordringen med, at spillerne er spredt rundt omkring i vores nabolande.
”Den første store udfordring for mig er, at stimulere spillerne og sikre, at de har et individuelt set up, som de er godt tilfredse med”, siger Linus Mernsten, der mener, at ansvaret for det helt rigtige set up, skal ligge tæt op ad den enkelte spillers ønsker.
”En professionel bordtennisspiller skal betragte bordtennis som et arbejde – altså en 40 timers arbejdsuge. At blive blandt de bedste kræver eksperter på alle områder både mentalt, fysisk og bordtennismæssigt”, siger Linus, der er helt med på, at alt ved et arbejde ikke altid er lige sjovt men nødvendigt.

Analyser dine kampe

De spillere som Linus Mernsten arbejder med i BTK Rekord, filmer deres kampe og lægger dem ud på Google Drive med egen analyse af kampen. ”Det er vigtigt for mig at se spillerne i vigtige kampe”, fortæller Linus, der vil kopiere dette til arbejdet med de danske spillere. ”Alt skal analyseres. Som professionel spiller i dag arbejder man med alt, hvad der findes af know how”, siger Mernsten, der påpeger, at han i træningshallen i Idrættens Hus 2-3 gange ugentligt vil have et åbent klima med en god atmosfære, hvor spillerne skal vide, at det er tilladt at smile (på de rigtige tidspunkter) og være sig selv.
”Vi skal have det sjovt, mens vi arbejder hårdt”, siger Linus, der betragter sit job som en hobby.

Linus Mernsten er gift og har to drenge på henholdsvis 5 år og 1 år.

Thomas Buza forfattede sidste år en artikel om Linus Mernsten i det svenske bordtennisblad Pingis. Læs artiklen her

DorteLinus1
DBTU’s direktør Dorte Darfelt og Linus Mernsten skriver under på aftalen, der foreløbig er for resten af 2014. Foto: Carsten Egeholt.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 13 / 40 44 63 67
Kontaktperson e-mail: dorte.darfelt@dbtu.dk