Internationalt nyt

Michael Maze’s imponerende indsats ved DHS Europe Cup (Europa Top 12) i Lausanne er ikke gået ubemærket hen. Læs her, hvordan man beskriver Maze’s comeback på det svenske bordtennisforbunds hjemmeside.

Ved Kuwait Open den 12-16/2, der er en del af den verdensomspændende Pro Tour, deltager Jonathan Groth og Kasper Sternberg. Coach: Mads Skovsen.
Både Kasper Sternberg og Jonathan Groth tager direkte videre til Qatar Open 18-23/2, hvor Michael Maze gør dem selskab.

World Touren sætter nye rekorder
Årets World Tour er allerede i gang. Der spilles i alt 22 åbne mesterskaber i lige så mange lande. Der er rekord præmiesum med 2.739.700 dollars (ca. 15 millioner kr.) og ikke mindre end 1 million dollars i finalerne. Årets største præmiesum står Qatar Open for med ½ million dollars. De næste to store turneringer bliver i Kuwait og Qatar. Eurosport sender 4 timer fra Kuwait Open den 16. februar og 9 timer fra Qatar Open den 22.- 23. februar. Der bliver dansk deltagelse i såvel Kuwait som Qatar. Den danske mester i herresingle Jonathan Groth og Kasper Sternberg deltager i begge turneringer, mens Michael Maze støder til i Qatar. I 2013 var der 19 afdelinger af World Touren med deltagelse fra 83 nationer og af 1.393 spillere, hvor den yngste var 12 år og den ældste 61 år.

Første danskere udtaget til VM i Tokyo
De første danskere er klar til VM i bordtennis for hold, der spilles i Tokyo fra den 28. april til den 5. maj. Mark Beckmann er udtaget som dommer, og Steen Klit Andersen er udpeget som VM’s overdommer. Den statsautoriserede revisor fra Havdrup på Sjælland får det overordnede ansvar for VM’s spillemæssige afvikling. En stor cadeau til Steen Andersen og dansk bordtennis, der også inden VM samler de bedste af verdens overdommere til et seminar i Idrættens Hus i København fra den 21.- 23. marts.

Da 0-4 blev vendt til 5-4
Der er forhåndstilmeldt 135 lande til VM for hold i Japan. Turneringen spilles i Yoyogi stadium, som var svømmehal ved OL i 1964. Der blev ligeledes holdt VM i 1983 i denne fantastiske hal. Her vandt Danmark en af de mest spektakulære sejre i historien, da Claus Pedersen, Lars Hauth og Kim Kartholm vandt 5-4 over Tyskland efter at have været bagud 0-4 og været bagud i den femte kamp med 1-0 og 13-8 (man spillede den gang sættene til 21). Sejren betød, at Danmark blev i den bedste gruppe, mens Tyskland rykkede ned. Det var den 2. maj 1983.

Verdens ældste spiller er død i en alder af 103 år
Dorothy de Low, Australien verdens ældste bordtennisspiller er død 103 år gammel. I 2010 deltog hun som 100-årig i veteran-VM i Mongoliet. Hun gjorde sig allerede bemærket som 90-årig, da hun var den ældste frivillige ved De Olympiske Lege i Sidney.

96 deltager i European Games i Baku i 2015
Det skulle nu være ganske vist, at de første Europæiske Olympiske Lege i Baku i sommeren 2015 får deltagelse af 48 herrer og 48 damer i bordtennisturneringen. Der spilles som i de ”rigtige” Olympiske Lege herre- og damesingle samt holdturnering for såvel herrer og damer.

Finn Tugwell blev dansker nr. 47 i en udenlandsk liga i denne sæson
Lørdag den 1. februar debuterede Finn Tugwell for Kristianstad BTK i Sveriges næstbedste række Superettan. De gjorde han med sejr i begge sine to singler. Han var bagud med 0-2 i sin første kamp, som han dog fik vendt til en 3-2 sejr (12-10 i 5. sæt). ”Det var faktisk min første kamp nogensinde for en svensk klub”, fortæller 37-årige Tugwell.
Med sine 65 år er Claus Pedersen den ældste på listen. Han spiller for den tyske Oberligaklub Kieler TTK Grün-Weiss. I sin storhedstid vandt Claus Pedersen 15 danske mesterskaber i single, spillede 375 landskampe og var nr. 30 på verdensranglisten. Og hans niveau er stadig højt. Han er således regerende verdensmester i single i 60 års klassen og europamester i 65 års klassen. Hans præstation sættes i relief af, at han har fået to nye hofter (der er noget med de der hofter…Maze og CP). Se listen over samtlige danske spillere, der (også) spiller i en udenlandsk klub her

Husk: Du kan se officielle udtagelse på DBTU’s hjemmeside. I venstre side under ”Landshold” finder du ”Officielle udtagelser”. Du kan også klikke her

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk