Verdensstjerne i Hirtshals

Den kinesiske damelandsholdsspiller Zhao Yan træner de kommende fire dage i B75 (16-19/2) på den nu lukkede Ulvkærskole i Hirtshals. Træningsopholdet er en del af Zhao Yan´s rejse til Europa, og forberedelse til en stor turnering hjemme i Kina.

Kina’s nye stjernefrø Zhao Yan, der i august sidste år var placeret som nr. 70 på verdensranglisten, er nu fremme som nr. 35 – nr. 8 for U21 damer. Zhao Yan er dermed blandt medaljefavoritterne ved det kommende VM.
”Vi er i B 75 stolte over, at Zhao Yan finder vores træningsmiljø så interessant, at hun vælger at komme til Hirtshals, og vi glæder os til at tage imod hende”, fortæller Kurt Høholt fra B 75.

Zhao Yan var på det kinesiske landshold sammen med Yu Han (cheftræner i B 75) og vil derfor besøge hende og hendes klub. Det er Stiga, der har sponsoreret Zhao Yans besøg i Sverige, hvor hun i dag spiller en kamp i den svenske Superligan for Eslöv.
Derefter tager hun til Hirtshals for at besøge Yu Han og træne med Song Han, der er en af de få spillere, som har prøvet at vinde over Zhao Yan for flere år siden.
Søndag aften besøger Zhao Yan efterskolen Halvor, hvor eleverne også får mulighed for at møde Song Han, der i denne sæson allerede har sikret sig Grand Prix-titlen i damesingle.

Zhao Yan sammenlignes med den regerende verdensmester i herresingle Zhang Jike. Læs mere her

Se Zhao Yan i aktion. Hun starter i klippet med ryggen mod kameraet.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk