Hvem bliver ny dronning 3?

De seneste otte års danske mester i damesingle Mie Skov har valgt ikke at deltage ved dette års danske mesterskaber. Det betyder, at der skal findes en ny dansk mester i rækken (no shit Sherlock).

I ugen op til DM har du her på siden kunnet læse mini-portrætter af de tre favoritter, der på papiret kæmper om den ledige titel.

Seks pudsige ting om trekløveret:
– der er lidt trip, trap, træsko over pigerne, der er født i henholdsvis 1991, 1992 og 1993
– de spiller i samme række i Regionalliga Nord i Tyskland, men på tre forskellige hold
– de har alle tre gået på Marselisborg Gymnasium på den 4-årige Team Danmark linje, som de har færdiggjort i henholdsvis 2011, 2012 og 2013
– de spiller alle med højre hånd
– de har alle boet på Gildhøj kollegiet i Brøndby for at satse på bordtennis
– de jagter alle den ledige titel i damesingle ved DM

I tirsdags kunne du læse om Pernille Agerholm og i går om Mie Binnerup Jacobsen. Nu er det tid til at komme tættere på den sidste pige i trekløveret Stefanie H. Christensen.

Stefanie Harbo Christensen, 20 år (født 4. maj 1993)

Stefanie spillede meget fodbold som barn. Først som 11-årig begyndte hun at gå til bordtennis. ”Jeg spillede på køkkenbordet med min far og lidt i SFO’en”, fortæller Stefanie, der blev meldt ind i Grenå BTK, hvor hun var den eneste pige.
Hun skiftede til Rønde BTK, hvor Bengt Agerholm stod for en mere elitepræget træning og hvor Pernille Agerholm spillede.
Efter et par år i Rønde BTK skiftede Stefanie til Sisu/MBK, hvor hun udgjorde et meget ungt elitedivisionshold sammen med Emma Højlund (født i 1997) og Rikke Nørskov (født i 1995).

Flyttede hjemmefra som 16-årig

Stefanie var blot 16 år, da hun flyttede fra Grenå til Århus for at bo på Sportskollegiet. Hun startede på den 4-årige Team Danmark linje på Marselisborg Gymnasium og blev træningsmæssigt tilknyttet Århus Centret, hvor træneren var Poul Sørensen.
Stefanie skiftede efter et år til Århus BTK, hvor hun blev trænet af Henrik (Lunder) Espersen og Jesper (Steff) Steffensen.

Rykkede til København

I sommeren 2013 dimitterede Stefanie fra Marselisborg Gymnasium. Hun valgte igen at rykke teltpælene op og denne gang satte hun kursen mod Gildhøj kollegiet i Brøndby for at indgå i den daglige landsholdstræning. Samtidigt skiftede hun klub til Københavns BTK, hvilket hun absolut ikke har fortrudt.
”Jeg er meget glad for mit skifte til Københavns BTK”, siger Stefanie, der nu trænes i klubben af Rasmus Jespersen. Stefanie træner to gange dagligt, og har i 2014 allerede været på flere ugelange træningslejre i henholdsvis Köping (med det svenske landshold) og Oslo i Norge.
Desuden deltager Stefanie i svenske stævner, når hun ikke er optaget af kampe for sin tyske klub.

Timer på Niels Brock

”Jeg har ugentlige timer på Niels Brock, hvor jeg er tilmeldt nogle handelsskolefag for at få et bredere cv”, forklarer Stefanie. Til dagligt nyder hun at være i selskab med de øvrige bordtennisspillere på Gildhøj kollegiet, hvor de ofte laver mad sammen.
Hun indrømmer, at hun ofte har fryseren fyldt op med poser hjemmefra, og at vasketøjet også kommer forbi Jylland, selv om det er lidt luksus.

Tæt på 2. Bundesliga

I næste sæson tror og håber Stefanie på, at hun skal spille i den tyske 2. Bundesliga. Netop nu spiller hun 2. damesingle i Regionalliga Nord i Tyskland på det suveræne tophold SC Poppenbüttel, der har maximumpoint efter de første 16 kampe. Stefanie har vundet 17 singler og tabt 10.

———————————————————————————————————————

…..og så er det jo slet ikke sikkert at den nye mester skal findes blandt de tre favoritter, da flere af de unge piger banker på nedefra og sikkert vil gøre, hvad de kan for at snuppe titlen.

Stefanie H. Christensen

Stefanie H. Christensen (billedet) tabte i 2012 DM-finalen i damesingle til Mie Skov. Foto: Rémy Gros.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk