Færøske forhåndsloop

Selv om Henrietta Nielsen måtte se sig slået af Pernille P. Søndergaard med 4-1 i sin første kamp ved DM, så er hun allerede nu klar til VM i Tokyo sidst i april. DBTU’s udsendte har talt med Henrietta, hvilket der kom følgende artikel ud af.

Henrietta startede som 12-årig med at spille bordtennis i skolen sammen med sin bedste veninde. ”Vi spillede rundt-om-bordet i hvert et frikvarter og vandt over drengene, som efter tæskene stod og bandede af os. Det var rigtig sjovt”, husker Henrietta, og udbryder i en hjerteskærende latter, så man ikke er i tvivl om, at det må have været afsindigt sjovt.
Henrietta spillede fodbold sammen med en veninde, inden hun startede med at gå til bordtennis. Da fodboldsæsonen var begyndt at rykke indenfor pga. vinteren, lokkede veninden Henrietta med i Horsens BTK, hvor de spillede hver tirsdag aften. Efter 1 år i Horsens BTK deltog Henrietta på pigetræningslejre og stævner i Jylland, og efter 1½ år stoppede hun med at spille fodbold og begyndte at træne i Silkeborg/Søhøjlandet ved Claus Larsen.
Hun husker tydeligt første gang, hun trådte ind i træningshallen og tænkte hold da op, hvor er de gode. Allerede efter den første træning ved Claus Larsen havde Henrietta fået blod på tanden. ”Claus lærte mig alt. Da jeg så Claus spille første gang, tænkte jeg, at jeg ville være lige så god som ham”, fortæller Henrietta.

Bor i Tyskland

Efter et par gode år i Søhøjlandet skiftede Henrietta tilbage til barndomsklubben Horsens, hvor hun trænede med formanden Bjarne, som lærte hende rigtigt meget. Nu har hun bosat sig i Flensburg, hvor hun spiller for Flensburg TSB i Oberligaen.
”Jeg er glad for, at jeg traf beslutningen om at flytte til Tyskland, da træningen i Århus døde. Jeg lærer utroligt meget i Tyskland, og jeg har nok de bedste holdkammerater/trænere. Vi har det godt med hinanden både på og udenfor banen”, siger Henrietta.

Danske- og færøske mesterskaber

”At være med til DM er en oplevelse samt et stævne, hvor jeg kan spille helt frit. Det er fedt at være med til DM, hvor rammerne er rigtigt gode”, siger Henrietta.
Det er noget anderledes ved de færøske mesterskaber, hvor kvaliteten ikke er så høj og hvor der ikke er så mange spillere med. Til gengæld så er der andre trumfer ved de færøske mesterskaber.
”FM en stor begivenhed på Færøerne, hvor kampene kommer i fjernsynet og man bliver interviewet. Selv om vi ikke er mange til FM så er det fedt at være med til en stor begivenhed som FM, så jeg er glad for at kunne deltage både ved DM og FM”, siger hun.

Dobbelt statsborgerskab giver gode muligheder

Henrietta har dobbelt statsborgerskab, hvilket betyder, at hun kan deltage til DM og FM og repræsentere Færøerne ved VM, EM, Artic Championsship og Natwest Island Games, som er den helt store turnering for Færøerne hvert andet år. Island Games er lige som øer, der tilhøre et andet land, som kan have deres eget OL hvert andet år. ”Det er en kæmpe begivenhed”, forklarer Henrietta, der også har deltaget ved VM i Rotterdam, EM i Herning og VM i Paris 2013 (hvor hun vandt en kamp for første gang). I 2014 deltager hun ved VM i Tokyo med Færøerne.
”Den bedste spiller jeg har spillet imod, var nr. 48 på verdensranglisten fra Nordkorea. Jeg var på træningslejr i Nordkorea før EM i Herning”, fortæller Henrietta, der fik fornøjelsen af at træne med Nordkoreas kvindelige OL-deltagere. Hun deltog også i et stævne i Pyongyang, hvor nogle af verdens bedste kinesere og nordkoreanere var med. ”Det var så vildt. Fedeste oplevelse nogensinde”, siger Henrietta tydeligt begejstret.

Største sejr

Henriettas største sejr indtraf efter eget udsagn i denne sæson i Oberligaen, hvor hun den 1. februar vandt over defensive Sandra Wendt fra Niendorfer – en spiller, som hun i første halvdel af sæsonen havde tabt 3-0 til. ”Jeg vandt første sæt 13-11, tabte andet sæt 11-5 og tredje sæt 11-4. Men så skete der et eller andet i hovedet på mig, og jeg begyndte at spille roligere og mere taktisk. Så vandt jeg fjerde sæt 11-5 og femte sæt 11-3”, forklarer Henrietta, og tilføjer: ”Det var første gang, jeg vandt over en god defensiv spiller, hvor jeg kæmper mig tilbage i kampen. Og det var også en rigtig vigtig sejr for holdet, da vi vandt topkampen mod Niendorfer med 8-3”.

Uddannelse

Henrietta vil muligvis til at begynde på en uddannelse inden for fitness – altså på tysk fitnesskauffrau. Uddannelsen tager 3 år, hvor hun skal arbejde i et fitnesscenter, lave træningsprogrammer og udøve kundeservice. ”På uddannelsen får jeg trænerlicenser og lærer alt inden for fitness, anatomi og ernæring”, siger hun.
Henrietta og Frank1

Henrietta Nielsen bliver ved DM coachet af tyske Frank Germann fra Flensburg TSB.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk