Frivillighedstjek.dk

Danmarks Idræts Forbund har lavet en webportal – Frivillighedstjek.dk (klik her) målrettet idrætsforeninger, der bygger på frivillig arbejdskraft. Formålet med portalen er at give dig og din forening idéer og praktiske værktøjer til at anerkende, lede, fastholde og rekruttere frivillige.
Find blandt meget andet en værkstøjskasse, med en lang række guides som kan hjælpe dig i dit frivillige arbejde i foreningen. Du finder blandt andet et årshjul, der hjælper med at klarlægge foreningens opgaver og indsatsområder fordelt over året. Du finder også en skabelon til god mødeledelse. Det kræver øvelse at få møderne struktureret på den bedste måde.
Du kan endvidere teste hvor ’frivillig’ din klub er, ved at svare på en række spørgsmål om klubbens tilgang til frivillighed. Og få en række anbefalinger retur til hvordan du kan forbedre rekrutteringen og fastholdelsen af frivillige i foreningen.

DIF anbefaler:
– at alle foreninger får en frivillig-ansvarlig, som sørger for at koordinere og organisere frivilligheden i foreningen
– at alle foreninger laver en plan for det frivillige arbejde – en frivillighedsstrategi

Frivillighedstjek.dk giver anbefalinger og værktøjer til at gå i dybden med frivilligheden i foreningen.
Bliver du eller din forening inspireret til at arbejde videre med frivilligheden, så sidder DBTUs udviklingskonsulenter på spring for at hjælpe med råd og vejledning på mail: udvikling@dbtu.dk

Help wanted_smileyHelp wanted_smiley

Kontaktperson tlf.: 61 68 73 70
Kontaktperson e-mail: jakob.staun@dbtu.dk