40 doublepar dystede

Som optakt til indvielsen af Sisu/MBK’s nye spillelokaler, havde Sisu/MBK onsdag den 12. marts 2014 inviteret en række klubber vest for Storebælt til et doublestævne i Århus for veteraner.
Stævnet blev afviklet på i alt 10 borde. Der deltog 40 par (80 spillere) fordelt med 10 par i A, 8 par i B, 10 par i C og 12 par i D-rækken.
Nyborg, OB, Søhøjlandet, Randers Freja, ÅBV 86 og Sisu/MBK sendte spillere til arrangementet, som blev en rigtig hyggelig dag.

Mødetidspunktet var kl. 09.30, hvor man traditionen tro indledte med kaffe og rundstykker. Veteran-formand Kai Berg-Nielsen bød velkommen og Jens-Erik Linde informerede om spillet. Begge håbede på en god dag med masser af spændende og jævnbyrdige kampe.
Selve spillet startede så kl. 10.00 i hallen på Nørre Boulevard Idrætscenter, hvor der er plads til 8 borde samt ca. 50 siddepladser, således at oversidderne kan følge med i de andres kampe. To extra borde i det tilstødende lokale blev også brugt. Alle spiller doubler og de 80 deltagere var opdelt i A, B, C og D rækker.

Standarden var i alle rækker meget høj. Der var stor jævnbyrdighed, hvilket betød, at mange af resultaterne først var klar efter fire eller fem sæt.
D-rækken: Her vandt Gudrun Nielsen/Tony Broch “for gud ved hvilken gang” rækken efter en yderst spændende finale mod Marianne Jensen/Mona Clausen (som i denne sæson debuterer i DT for veteraner).
C-rækken gik til Randersparret Eigil Andersen/John Schmidt efter finalesejr over de lokale Jim Barry Larsen/Vagn Jensen efter fire gode sæt.
I B-rækken blev stævnets vindere Hans Erik Sørensen/Svend Erik Schrøder kun 2’er i puljen, men formåede via semi- og finalesejre at slutte på toppen. Flemming Skovsen/Carsten Lundgaard blev 2’ere.
I A-rækken lykkedes det ikke for to af favoritparrene Carsten Nielsen/John Møller Poulsen og Niels Andersen/Jimmy Amdisen at kvalificere sig til semifinalerne, hvor Randers parret Jan Folkerman/Gerner Groot til gengæld tog stikket hjem i fire sæt i finalen mod Tommy Samsing/Jens-Erik Linde. I semifinalen var vinderparret meget tæt på at ryge i trøstfinalen ved 9-9 i femte sæt mod Svend Aage Johansen/Gert Gram. Henning Jacobsen/Finn Lorentzen blev 3’ere og gjorde det godt undervejs.

Der var stor tilfredshed med stævnet, og rigtigt mange gav udtryk for at lokalerne og faciliteterne var perfekte for en bordtennisklub. Der blev ligeledes givet udtryk for at man ville komme igen til næste år. Også de nye klubber, Søhøjlandet og Randers Freja, var meget tilfredse med initiativet og var glade for at være med i kredsen.

Terminen passer fint med de tidligere gensidige og traditionelle arrangementer mellem veteran klubberne OB, Esbjerg og ÅBV 86, og OB havde invitationer med til deres arrangement, der afvikles torsdag den 10. april 2014 i Odense Idrætshal på 14-16 borde.
Der spilledes frem til ca. kl. 14.30, hvorefter man gik over til de mere sociale, med nogle stykker smørrebrød (258 stk. var smurt) samt en øl/vand.
Efter en kort pause var der præmieoverrækkelse, hvor der var “gevinst” til nr. 1, 2, 3 og 4.
Endelig blev der uddelt præmier i lotteriet. Her var førstepræmien var en bustur til Berlin. Derudover var der 6 præmier i hver lotteri-farve.
Invitationsstævnet var en del af DBTU’s veteran initiativ: Slagstyrke 60 – tak for det.

Veterandouble Sisu
RESULTATERNE
A rækken
1. Jan Folkerman, Rds.Freja
Gerner Groot, Rds.Freja
2. Jens-Erik Linde, Sisu/MBK
Tommy Samsing, Sisu/MBK
3. Henning Jacobsen, Viby
Finn Lorentzen, CIF
4. Sv. Aa. Johannsen, Rds.Freja
Gert Gram, Rds. Freja
Finale: 11-9, 6-11, 11-9, 11-8

B rækken
1. Hans Erik Sørensen, ÅBV 86
Sv. E Schrøder, Viby
2. Carsten Lundgaard, Viby
Flemming Skovsen, Viby
3. Finn Bisgaard, Sisu/MBK
Jimmy Samsing, Sisu/MBK
4. Poul E Møllenberg, Sisu/MBK
Ove Pedersen, Sisu/MBK
Finale: 11-9, 11-9, 9-11, 6-11, 11-3

C rækken
1. Eigil Andersen, Rds.Freja
John Schmidt, Rds.Freja
2. Jim Barry Larsen, Sisu/MBK
Vagn Jensen, Sisu/MBK
3. Gert Vinkel, OB
Alex Bøge Nielsen, OB
4. Jørgen Svendsen, Søhøjlandet
Jan Pedersen, Søhøjlandet
Finale: 11-7, 11-13, 11-5, 11-8

D rækken
1. Gudrun Nielsen, Sisu/MBK
Tonny Broch, Sisu/MBK
2. Marianne Jensen, Søhøjlandet
Mona Clausen, Søhøjlandet
3. Jan Birman, Sisu/MBK
Ejner Eriksen, Sisu/MBK
4. Peter Just, Søhøjlandet
Henry Chrillesen, Søhøjlandet
Finale: 11-7, 11-6, 6-11, 8-11, 11-6

Forfatter: Jens-Erik Linde
Kontaktperson tlf.: 28 70 57 31
Kontaktperson e-mail: linde@sport.dk