Aktive Else fylder 90 år

”Jamen, jeg er sådan set helt frisk, altså så frisk som jeg nu kan blive”, siger Else Schaumburg-Müller, der på torsdag fylder 90 år.
Else er stadig aktiv bordtennisspiller. Hun svinger battet hver torsdag fra kl. 10-12 i Grøndal Multicenter, hvor hun sammen med 30-40 andre ældre fra Brønshøj Bordtennis’ Senior 60+ afdeling hygger sig i hinandens selskab. Det har hun gjort lige siden, hun for 25 år siden gik på pension.
”Der skulle ske noget, og jeg ville meget gerne røre mig, så derfor startede jeg til bordtennis for 25 år siden”, siger Else, der kun havde spillet bordtennis få gange, inden hun altså først i en sen alder fik interessen for spillet. Hun er også meget glad for samværet med de andre ældre i klubben.
Else kan godt lide at spille double sammen med makkeren Grethe på 85 år, og hun er også meget glad for at spille single.
”Det er lidt hårdere at spille double, da man skal flytte sig for hinanden”, siger Else, der i øvrigt ikke har nogle planer om at stoppe foreløbig.

Kører i bil til træning

”Jeg kører hjemmefra kl. 9.45 – der er jo ikke så langt”, fortæller Else, der i de seneste 40 år har boet i Vanløse, hvor hun indtil pensioneringen i 1986 nåede at være leder af Grøndals Menigheds Børnehave i 30 år. Hun var gift med Poul Schaumburg-Müller, som var præst i Hyltebjerg Kirke indtil 1984, og som afgik ved døden året efter.

Fejres på tirsdag

Normalt spiller Else om torsdagen, men på tirsdag den 8. april fejrer man Elses 90 års fødselsdag fra kl. 11-12 i klubbens lokaler på 1. sal i Grøndal Multicenter. Der er åbent hus, så alle der vil lykønske Else, er meget velkomne.

I Brønshøj Bordtennis’ Senior 60+ afdeling er der godt 70 medlemmer (Danmarks største). De har mulighed for at spille fire formiddage om ugen året rundt. 

Else 90 år

Dette billede af Else er taget i hendes hjem den 29. marts 2014.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk