Evaluering Prag Grand Prix

Det danske pige/damejunior landshold deltog i weekenden 30. maj – 1. juni i en international turnering i Prag, hvor de fik nogle gode resultater og en masse erfaring med hjem.

Damejunior hold 1 (Nicoline Koefoed, Sophie Walløe og Sofie Egeholt) spillede en stabil turnering, og sluttede på en 2. plads. Damejunior hold 2 (Malene Kaag og Louise Jakobsen) sluttede som nr. 5. Pigeholdet (Anisha Iyer og Tone Petersen) svingede lidt mere i niveau og blev nr. 3 i Consolation (rækken for de hold, der ikke gik videre til hovedturneringen).

Jeg synes, at turneringen som helhed viser, at pigerne/juniorerne har god moral, indstilling og vilje til at blive bedre til at tage kampen op mod de bedste i Europa, det kræver dog, at vi bliver endnu bedre hjemme i træningslokalet og for trænet mere ”pige bordtennis”.
Det kræver også, at pigerne kommer ud og spille internationale turneringer. Alle ved, at resurserne er små i DBTU, og det gælder om at bruge pengene bedst muligt. Derfor er det vigtigt, at pigerne selv tager initiativ til at komme ud til turneringer/træningslejre, og ikke kun venter på at klub/lokalunioner/DBTU udtager dem til en turnering/lejr.

Spillemæssigt har vi store problemer med returspillet (prik), første åbning og første blokering (forsvar). I returspillet skal vi træne i at møde forskellig skru og være mere bestemt i returspillet. Vi laver for mange prikfejl, så vi ikke bliver så presset i første blokning.
Første åbning skal sikkert på bordet med masser af skru, længde og god retning, det gælder både med forhånd og baghånd. Det er ikke så vigtigt med fart. Vores piger/damejuniorer bliver straffet internationalt, da der ikke er nok kvalitet i første åbning. Internationalt er man også meget mere sikker i at holde bolden på bordet i høj fart specielt i baghånd-baghånd. Vi havde øvet sikkerheden både med forhånd/baghånd og spille baghånd på 60% af bordet for at kunne nå bolden ude i forhånd.
I veksling mellem baghånd/forhånd gælder det om at have battet højt og fremme, da mange af de danske piger ”taber” battet ude i forhånd.

Så piger brug sommeren fornuftigt – tag på flere sommerlejre og få trænet en masse sikkerhed/åbninger.

Prag 2014

Den danske delegation i Prag var fra venstre Nicoline Koefoed, Sofie Egeholt Bang, Tone Juhl Pedersen, Louise Jakobsen, Peter Svenningsen, Thor B. Christensen, Malene Kaag, Anisha Iyer og Sophie Walløe.

Kontaktperson tlf.: 29 63 16 67
Kontaktperson e-mail: presen@tdcadsl.dk