Wrong Pong i Brøndby

”For to år siden havde vi fornøjelse af at huse en del af kunstnerne bag en international kunstudstilling, Global Village, der blev vist i vores kulturhus Brønden”, fortæller Hugo Thuge, der er afdelingsbestyrelsesformand for en stor boligafdeling i Brøndby Strand.
Udstillingen er nu tilbage, og et par af kunstnerne kommer denne gang ikke med et kunstværk, men med et tilbud om at man kan komme og prøve at spille Wrong Pong, som for bordtennis er, hvad minigolf er for golf. Det handler om borde med skæve vinkler, forhindringer og med andre overflader end de normale.

Opfinderen af Wrong Pong, Nicolas Wright fra Nottingham kontaktede Kulturhus Brønden for at høre om de var interesseret i et (semi) permanent bord i Brøndby. Hugo Thuge svarede på afdelingens vegne, at hvis han kunne lave et udendørs Wrong Pong-bord til caféens gårdhave, så var det en aftale.

”Vi opfandt Wrong Pong og Den Internationale Wrong Pong sammenslutning (I.W.P.A) som en måde at blande kunst og sport”, siger Nicolas Wright, der er en del af den internationale, omrejsende kunstudstilling Global Village, der netop nu udstiller i Kulturhus Brønden i Brøndby Strand, hvor han sammen med en flok børn fra området har bygget et nyt Wrong Pong-bord. Bordets udseende er inspireret af Brøndby Strand Parkens former, bygninger og størrelser. Det er baseret på det design, børnene skabte sammen med kunstneren. “Børnene ville gerne have et pointsystem, hvor man fik ekstra point for at ramme bestemte grupper af huse forudsat, at modstanderen ikke kunne returnere bolden”, fortæller Hugo Thuge.

Wrong Pong handler om samvær og leg, og Brøndby Strands permanente Wrong Pong-bord bliver en interaktiv skulptur, der er blevet til i et muntert samarbejde mellem en gruppe børn og en kunstner fra Nottingham. Et bord, der blander kunst, sport og leg og som beboerne kan mødes omkring i mange år.
Udstillingen åbnede fredag den 8. august og det færdige Wrong Pong-bord står frem til den 14. september i Brønden som en del af Global Village udstillingen. Læs mere om fænomenet Wrong Pong på: www.wrongpong.com

Bordtennissjovtbord

Det færdige Wrong Pong-bord inspireret af Brøndby Strand Parkens bebyggelse.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk