Bonjour Mademoiselle

Bornholmske Nicoline Koefoed, der fylder 16 år på tirsdag, har netop spillet sit sidste træningspas på dansk grund i et stykke tid. Nu skal hun pakke sine ting, inden hun lørdag drager mod sydlige himmelstrøg, men ikke for at holde ferie. Hun tager nærmere bestemt til Frankrig, hvor hun de næste ti måneder skal bo og træne med i klubben Bayard Argentan, der ligger et par timers kørsel fra Paris.

”Meningen er, at jeg skal træne to gange dagligt i klubben”, fortæller Nicoline Koefoed, der tidligere på året var på besøg i den franske klub sammen med DBTU’s nu områdeansvarlige for ungdomsspillerne Christoffer Petersen, der har etableret forbindelsen via en fransk spiller, som han kendte fra sin tid på det danske ungdomslandshold.

Det er store forhold Nicoline kommer til i klubben, der råder over 18-20 stationære borde i en stor hal. Der er 3-4 fuldtidsansatte trænere i klubben, hvis bedste mandlige hold spiller i Pro B (den næstbedste række i Frankrig), mens kvindeholdet spiller i National 3, som er femtebedste række under henholdsvis Pro A, Pro B, National 1 og National 2.
”I Frankrig spilles der efter et system, hvor der allerede ved juletid er henholdsvis op- og nedrykning. Klubben regner med, at vi kan rykke op hurtigt”, siger Nicoline.

Nicoline afsluttede for et par måneder siden et år på Brøndby Idrætsefterskole. Det kostede ifølge hende selv i omegnen af 100.000 kr., og det er nogenlunde det samme som opholdet i Frankrig vil komme til at koste inklusiv alt lige fra træning, indkvartering, mad, stævner osv.
Lokale sponsorer på Bornholm har indtil videre bidraget med i alt 45.000 kr. til dækning af omkostninger. Nicoline har fået penge fra Bornholm.nu og forsikringsselskabet Bornholms Brand samt fra hendes klub.

Den blonde dansker skal bo hos en familie, hvor hun vil få underetagen for sig selv. Hun skal have lidt franskundervisning et par gange om ugen af klubpræsidentens kone, der er universitetsprofessor. Desuden er Nicoline tilmeldt et fag på Brøndby Gymnasium, hvor hun over nettet skal have virtuel matematik-undervisning på B-niveau lige som Tobias Rasmussen, Rasmus Storkehave og Jakob Hansen.

”Det er meget fine forhold, at klubben byder sine spillere”, siger Christoffer Petersen, der håber på også i fremtiden at kunne samarbejde med den franske klub.

Argentan 4

Der er mange borde i træningshallen i den franske klub.

Argentan 1

Nicoline Koefoed i sin nye klubtrøje. 

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk