Dameansvarlig ansat

DBTU har for en times tid siden sikret sig Yu Han Chens underskrift primært som ansvarlig for de danske damespillere frem mod hold-EM, der spilles i Lissabon i Portugal i dagene 24.- 28. september.

Yu Hang Chen vil indgå i trænerteamet i DBTU i samarbejde med senioransvarlig Linus Mernsten og ungdomsansvarlig Christoffer Petersen. DBTU har foreløbig indgået en deltidskontakt med Yu Han Chen for resten af 2014. Fra bestyrelsens side glæder man sig til samarbejdet og håber det vil være med til at styrke dansk damebordtennis.

Yu Han Chen, der er en meget anerkendt træner i Kina, har brugt sommeren på et trænerseminar i Kina for de kinesiske A-licens trænere og kommer således til DBTU med masser af inspiration i bagagen.

Yu Han Chen er 22 år – født 16. januar 1992. Hun kom til B75 Hirtshals i januar 2010 og er tidligere kinesisk juniorlandsholdsspiller, inden problemer med det ene knæ satte en stopper for den aktive karriere.

Det var gennem Mads Sindbjerg, at B 75 i sin tid fik kontakt til Yu Han Chen i Kina. Hun ønskede nye oplevelser og udfordringer.
Da hun kom til Hirtshals var hun 18 år og kunne absolut intet engelsk. I hele hendes tid i Danmark har hun boet hos familien Rokkjær, der i starten kommunikerede med hende via google translate. Yu Han Chens engelsk er siden blevet bedre dag for dag, og i dag taler hun fint engelsk.

Som hovedtræner i B75 siden januar 2010 har Yu Han Chen en stor del af æren for den udvikling flere af klubbens spillere har gennemgået.
Foruden det nye job i DBTU er Yu Han Chen fra september 2014 ansat på halv tid som bordtennistræner på Halvorsminde Efterskole i Hjørring.
Halvorsminde og B75 indleder i øvrigt i denne sæson et samarbejde, hvor bordtennis kan vælges som valgfag. Fra sommeren 2015 er planen, at en bordtennis-linje etableres på Halvorsminde Efterskole.

Yu Han Chen

Dette billede af Yu Han Chen er taget i dag i forbindelse med underskrivelsen af kontrakten.

Yu Han Chen ansat

Yu Han Chen er i skrivende stund i træningslokalet, hvor både pigerne fra seniorlandsholdet og ungdomslandsholdet fik hilst på hende, inden hun straks gik i gang med “kina-træningen”.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk